vlogs en blogs

Rens van der Vorst

18
januari
2019
Pas zat ik in een restaurant van Fontys. Een stukje verderop was een studente druk met haar telefoon. Ze maakte een selfie en bekeek het resultaat. Dat herhaalde zich een keer of tien. Blijkbaar was ze niet tevreden. Ze is niet de enige. In een
1
11
januari
2019
Toen ik klein was, ging ik regelmatig met mijn vader naar Frietsalon Kees Verschuren in Oudenbosch. Frietsalon Verschuren was een houten kotje met vergeelde snackreclames (daar snack je naar!). Ik kreeg dan een Grote Friet Oorlog en mijn vader
1
21
december
2018
Kent u zo iemand die ontzettend zijn best doet om casual gekleed te gaan? Bij Fontys is dat bijna altijd dé IT-consultant. Maar zo noemt hij (want het is bijna altijd hij) zich niet. Nee, de moderne IT-consultant modelleert zichzelf liever naar een
3

Eveline van Zeeland

16
januari
2019
Menselijk gedrag is fascinerend. Het wordt nog fascinerender wanneer dat gedrag beïnvloed wordt door factoren die er helemaal niet zijn, de zogenaamde placebo-effecten. Persoonlijk vind ik het placebo-effect een magisch fenomeen. Het meest
1
09
januari
2019
Net voor de kerstvakantie zag ik een LinkedIn-post voorbij komen met de stellingname dat we niet te hard werken, maar te weinig opladen. Dat is nou zo’n oneliner die de spijker op z’n kop slaat. We werken niet te hard, maar we laden te weinig op.
19
december
2018
Het eerste college dat ik ooit verzorgde was in 5 VWO. Voor het vak maatschappijleer moest steeds een duo van scholieren een volledig lesuur over een maatschappelijk thema doceren. De presentatie die ik gaf samen met mijn schoolvriendinnetje was
1

Puck Vriends

15
januari
2019
Ik ben sterk van mening dat studenten veel kunnen, maar mailen blijft een moeilijk obstakel. Geen idee waarom dit zo is, misschien is mailen niet zo ons ding. Studenten worden er zelfs een beetje ongemakkelijk van. Het is ook niet voor niets dat
08
januari
2019
Op oudejaarsavond ging ik met mijn vriend naar zijn vriendengroep om samen het nieuwe jaar in te luiden. Al weken van tevoren bespraken we met z’n allen de locatie en het idee van die dag. Ik zag het al gebeuren dat het een vanzelfsprekende
1
18
december
2018
Noem me lui, maar ik heb nou niet echt bepaald een goede work ethic. Ik ben liever lui dan moe en ja dat riedeltje kennen we ondertussen. In het weekend werk ik in de kroeg en dat vind ik heerlijk. Maar werken op school? Mij niet gezien! Ik weet

Luc de Graaf

21
januari
2019
De eerste maandag van de laatste volle week van januari gaat al jaren door voor de ellendigste dag van het jaar en nou hebben we er dit jaar ook nog een superbloedwolfmaan erbij ook. Hoe hou je het vol, zeker als argeloze student? Nou, als ik de
14
januari
2019
Neefje stopte vorig jaar na vijf maanden met zijn studie werktuigbouwkunde in Eindhoven, ik schreef daar al eerder over. Hij reisde en werkte wat en begon toen opnieuw een studie werktuigbouwkunde ‘maar dan anders’. Ik vroeg door maar kwam ook niet
07
januari
2019
We leven in een maatschappij van tegenstellingen die zo ver doorgevoerd worden dat er weer nieuwe overeenkomsten ontstaan die verschillen opheffen voordat ze er zijn. Ja, ik heb lang over deze these nagedacht, maar zo ervaar ik het leven

Guusje Slagter

14
juni
2018
En ik had er zo een zin in! Samen door het leven met Hunk! 'Grappig' alleen hoe dingen lopen. Vrijdagavond haalde ik hem op. Met trots liep ik met hem naar het station. Als een geboren reiziger liet hij alles toe en vond alles prima. Tot de
06
juni
2018
Hee Guusje hoe heb je de deadline overleefd van je scriptie? Niet. Ik lag een week onder mijn scriptiegrafsteen en was volledig in Zombie-modus. Ook heel fijn dat terwijl op maandag mijn deadline verliep, ik voor de dinsdag gewoon al weer werk had
23
mei
2018
In de week dat het superlekker weer wordt en iedereen extra vroeg begint met werken om dan om vier uur lekker van het weer te kunnen gaan genieten, in die week ben ik weg. Weg van het zonlicht, weg van de terrassen en het bakken op het strand. Ik

Lisanne Hamers

04
april
2018
Oké ik beken: ook ik ben gezwicht voor het succes van Nederlands meest succesvolle dramaserie, Temptation Island (Of liever gezegd: Timtaion, voor diegenen die het ook volgen ;-)). In het populaire RTL5-programma wordt een stelletje vrijgezelle
21
maart
2018
Ja ja, het was vandaag eindelijk zo ver. De dag was aangebroken dat wij onze stem mogen laten horen, en wel voor de gemeenteraadsverkiezingen. De bekende stembiljetten lagen al enige tijd klaar om met het rode potlood ingevuld te worden. De leden
01
maart
2018
Vorige week ben ik van start gegaan met de laatste fase van mijn opleiding Communicatie. Ik heb de vlag nog net niet uithangen, want wat stellen die laatste 4 maanden nu nog eigenlijk voor? Veel. Heel veel. Want dit is het dan: the moment of