vlogs en blogs

Rens van der Vorst

RSS feed - Rens van der Vorst (opens in new window) Bekijk alle headlines - Rens van der Vorst
09
november
2018
Mensen mopperen vaak over de AVG. De Algemene Verordening Gegevensbescherming. Europese onzin. Bureaucratisch. Overdreven. Onnodig. Irritante cookiewaarschuwingen! Maar, beste mensen, de AVG is verre van onzin. De bedoeling van de wet wordt
02
november
2018
Ronald Koeman is een man van de details. Mede daarom stuurde hij in juni een boze tweet naar een bedrijf om te vragen waar de slippers bleven die hij had besteld voor zijn dochter. Het resultaat was dat het bedrijf in paniek raakte, want
26
oktober
2018
Soundbite: De Westerse wereld wordt steeds ongelijker. Graaiende bankiers, de kloof tussen arm en rijk. De rijkste één procent. Thomas Piketty! Maar klopt dat wel? Zo lang we rijkdom meten in geld wel. Maar misschien is dat fout. Misschien moeten

Eveline van Zeeland

RSS feed - Eveline van Zeeland (opens in new window) Bekijk alle headlines - Eveline van Zeeland
07
november
2018
Op mijn laatste beoordelingsgesprek, net voor de zomervakantie, kreeg ik te horen dat ik zichtbaarder moest zijn in de organisatie. Ik was niet de enige, zo heb ik begrepen. De maanden na mijn beoordelingsgesprek heb ik vernomen dat veel directe
31
oktober
2018
Ken je dat, zo’n dag dat alles anders gaat dan hoe je het eigenlijk zou willen? Zo’n dag dat niets mee lijkt te zitten? Vorige week had ik zo’n dag. Ik had me verslapen, viel vervolgens in alle haast van de trap, stond in een enorme file en kwam dus
24
oktober
2018
Een tijdje terug las ik een leuk artikel in De Volkskrant over de karamelzeezoutisering van onze samenleving. Het ging erover dat we tegenwoordig niet meer gewoon pepernoten kopen, maar pepernoten met een smaakje: truffel, prosecco, pumpkin spice.

Puck Vriends

RSS feed - Puck Vriends (opens in new window) Bekijk alle headlines - Puck Vriends
13
november
2018
Als ik ’s ochtends opsta ben ik niet te genieten en ongelofelijk chagrijnig. De enige manier om mijn dag goed te beginnen is om in de eerste uurtjes na het opstaan zo min mogelijk contact te hebben met de buitenwereld. Hoe ik dit realiseer? Door
06
november
2018
Mijn grootste angst aan op kamers gaan was het eten. ‘Een ongezond eetpatroon hoort er nu eenmaal bij’, hoorde ik mensen zeggen. Ik zag het al voor me: iedere dag thuisbezorgd.nl, afbakpizza’s of maaltijdsalades (misschien vertel ik je nu iets
30
oktober
2018
Ik betaal maandelijks mijn huur, telefoon, swapfiets, netflix, spotify, eten, kleren en stappen. Ik krijg per maand wat geld van mijn ouders en daarnaast werk ik in het weekend. In principe kan ik daarvan rondkomen. Lukt dat een keer niet, dan moet

Luc de Graaf

RSS feed - Luc de Graaf (opens in new window) Bekijk alle headlines - Luc de Graaf
12
november
2018
Dus als het aan de Onderwijsraad ligt, komt er een basisopleiding voor leraren. Inhoud en kennis op de tweede plaats. Je begint met de basis: een goede leraar. Goed plan? Ik had ooit een leraar geschiedenis. Een charismatische man. Grote baard,
05
november
2018
Ik keek naar de WK-finale rekstok in Qatar. Epke Zonderland slingerde als een aap -ik heb er geen andere beeldspraak voor- aan een stok. De verslaggever noemde het een oefening. Oefening? Epke werd wereldkampioen, het was de derde keer dat hij dat
29
oktober
2018
De DDW hebben we gehad, de DHW is onderweg. DHW? Jawel, van 19 tot en met 26 maart vindt de Dutch Happiness Week plaats (alsof geluk alleen maar in de derde week van maart mogelijk is). Volgens de Belgische geluksambassadeur Leo Bormans heeft geluk

Guusje Slagter

RSS feed - Guusje Slagter (opens in new window) Bekijk alle headlines - Guusje Slagter
14
juni
2018
En ik had er zo een zin in! Samen door het leven met Hunk! 'Grappig' alleen hoe dingen lopen. Vrijdagavond haalde ik hem op. Met trots liep ik met hem naar het station. Als een geboren reiziger liet hij alles toe en vond alles prima. Tot de
06
juni
2018
Hee Guusje hoe heb je de deadline overleefd van je scriptie? Niet. Ik lag een week onder mijn scriptiegrafsteen en was volledig in Zombie-modus. Ook heel fijn dat terwijl op maandag mijn deadline verliep, ik voor de dinsdag gewoon al weer werk had
23
mei
2018
In de week dat het superlekker weer wordt en iedereen extra vroeg begint met werken om dan om vier uur lekker van het weer te kunnen gaan genieten, in die week ben ik weg. Weg van het zonlicht, weg van de terrassen en het bakken op het strand. Ik

Lisanne Hamers

RSS feed - Lisanne Hamers (opens in new window) Bekijk alle headlines - Lisanne Hamers
04
april
2018
Oké ik beken: ook ik ben gezwicht voor het succes van Nederlands meest succesvolle dramaserie, Temptation Island (Of liever gezegd: Timtaion, voor diegenen die het ook volgen ;-)). In het populaire RTL5-programma wordt een stelletje vrijgezelle
21
maart
2018
Ja ja, het was vandaag eindelijk zo ver. De dag was aangebroken dat wij onze stem mogen laten horen, en wel voor de gemeenteraadsverkiezingen. De bekende stembiljetten lagen al enige tijd klaar om met het rode potlood ingevuld te worden. De leden
01
maart
2018
Vorige week ben ik van start gegaan met de laatste fase van mijn opleiding Communicatie. Ik heb de vlag nog net niet uithangen, want wat stellen die laatste 4 maanden nu nog eigenlijk voor? Veel. Heel veel. Want dit is het dan: the moment of