vlogs en blogs

Rens van der Vorst

27
maart
2020
| 09:37 Europe/Amsterdam
Ik zat vroeger wel eens in een vergadering, een beetje aan het einde van de middag, over een onderwerp dat me maar matig interesseerde. Dat gold dan meestal niet voor de mensen om me heen, die bleven maar doorpraten. Vaak was het warm in zo’n
20
maart
2020
| 09:17 Europe/Amsterdam
Voor alle mensen die thuiswerken verschrikkelijk vinden, die zich ergeren aan hun soms onuitstaanbare kinderen en de onverstaanbare Skype, is dit een opbeurend verhaal over een man die zo hard werkte, dat hij bijna nooit thuis was. Dat gaat u
3
13
maart
2020
| 09:37 Europe/Amsterdam
Mijn zoon is een voetbalkeeper die niet bij de lat kan. Toch wordt ook hij afgerekend op zijn fouten. Een spits die zes kansen mist en dan scoort, is een held. Een keeper die zes wereldballen pakt en dan blundert, is een schlemiel. Keepers worden
3

Jacky Eickes

30
maart
2020
| 10:02 Europe/Amsterdam
Ik ben helemaal vóór positiviteit. Hoe dik en donker de wolken ook zijn, ik zie altijd nog wel een rand van het zonnetje door de wolken schijnen. Maar door deze crisis zie ik eigenlijk alleen nog maar de donderwolken die boven Nederland
23
maart
2020
| 10:33 Europe/Amsterdam
In quarantaine. Nooit gedacht dat iemand met mijn gezondheid en mijn leeftijd in quarantaine zou moeten. Voor veel studenten en starters een droom: vanuit thuis mogen werken. Je dag beginnen op het tijdstip waarop jij besluit op te staan, niet per
16
maart
2020
| 09:20 Europe/Amsterdam
Ik kom oorspronkelijk uit Limburg. Dat zou je niet zeggen, want ik doe enórm mijn best om zo Brabants (en gezellig) mogelijk te klinken. Dat doe ik al sinds juni 2010. Toen raakte ik namelijk verknocht aan Tilburg. Ik weet het nog goed, want ik was

Toon Gerbrands

05
maart
2020
| 09:01 Europe/Amsterdam
Als je maar lang genoeg ergens blijft zitten, dan maak je alles een keer mee. Toen ik begon bij PSV als algemeen directeur was er een roerige periode afgesloten, waarin zelfs een financiële herstructurering nodig was. Sportief was het ook lastig,
20
februari
2020
| 09:22 Europe/Amsterdam
Iedereen maakt wel eens een periode mee van twijfel, onzekerheid of tegenslag. Om je heen zie je dan mensen die het, volgens jouw perceptie, allemaal zo makkelijk afgaat. Hoe is dat nu mogelijk dat alles bij hen ogenschijnlijk zo soepel loopt. Er
30
januari
2020
| 09:18 Europe/Amsterdam
Als directeur van PSV werk ik dagelijks met jonge mensen. Als zij presteren en wedstrijden winnen, dan is de publieke opinie dat ik een goede directeur ben in Eindhoven. Veel theorieën gaan ervan uit dat mensen op ongeveer dezelfde manier tegen een

Inge van de Vorst

10
maart
2020
| 09:27 Europe/Amsterdam
Onlangs was ik te gast in Tilburg bij onze Hogeschool voor de Kunsten om er een medewerkersdag liefdevol te ontregelen als mijn alter ego De Liefdesdokter. Het bracht me terug naar mijn eerste kennismaking met de kunstacademie, in 1986, toen ik als
11
februari
2020
| 09:02 Europe/Amsterdam
Mega Mindy en Superwoman verbleken bij de held die ik me waan als er iemand staat te gillen op een stoel omdat er een muis in de buurt is. Muizen vind ik super cute. Mijn ‘dat-los-ik-voor-je-op-reflex’ schiet meteen toe. Toen jaren terug het zusje
28
januari
2020
| 10:30 Europe/Amsterdam
Dagblad Trouw kopte onlangs met grote letters ‘Slachtoffers van de liefde’ boven een artikel waarin werd stilgestaan bij de 33 omgebrachte vrouwen door (ex)partnergeweld in 2018. Ze wilden door de portretten van deze vrolijk ogende vrouwen en het

Luc de Graaf

07
oktober
2019
| 09:25 Europe/Amsterdam
Ik heb een nieuwe studie uitgevonden. Of bedacht, ontwikkeld, gemaakt, whatever. De studie heet Activisme. Er zijn diverse afstudeerrichtingen zoals protesme, demonstratisme en burgerlijk ongehoorzamisme. Studenten die kunnen aantonen een vorm van
30
september
2019
| 11:18 Europe/Amsterdam
De Week tegen Pesten duurde van 23 tot en met 27 september. Beetje raar. Alsof je in het weekend niet gepest wordt. Pesten gebeurt overal. Kinderen, volwassenen, scholieren, studenten, docenten, directeuren, iedereen pest of wordt gepest. Ik bedacht
1
16
september
2019
| 12:28 Europe/Amsterdam
Sorry, maar soms zakt de moed me in de schoenen. Het klimaat, Trump, zorgverleners die klappen krijgen, het nieuwe rooster van mijn dochter dat door een lerarentekort ernstig verschraalt. En als het echt tegen zit heb ik niets eens zin om

Eveline van Zeeland

22
januari
2020
| 09:45 Europe/Amsterdam
Lieve lezers, ik ga afscheid van jullie nemen. Na precies acht jaar Fontys wordt het tijd om eens voorbij de Fontys-horizon te kijken. Als mentaal kompas functioneert bij mij het principe: ‘het moet, in de basis, kick-ass gaaf zijn’. De laatste
2
12
december
2019
| 10:55 Europe/Amsterdam
Een aantal jaar geleden kwam de echtgenoot thuis met een fascinerend woord: ‘doordecentralisatie’. De echtgenoot is asbestadviseur en visiteert menig vastgoedobject. Doordecentralisatie is een term in het onderwijsvastgoed en duidt op het
04
december
2019
| 09:32 Europe/Amsterdam
Afgelopen vrijdag was ik bij Zilveren Kruis-Achmea omdat ik samen met studenten een supergaaf onderzoek naar chatbot-conversatie voor hen doe. En prompt dook bij het voorstelrondje de vraag weer op: wat is eigenlijk een lector? Ik mag nu
3

Ewoud Jansen

18
december
2019
| 11:22 Europe/Amsterdam
De Europese Unie heeft een Green New Deal uitgewerkt. In 2050 moeten we klimaatneutraal zijn. Dat is erg ambitieus maar aan mij zal het niet liggen. De kans dat ik tegen die tijd nog CO of iets anders uitstoot is vrij klein. Nu ben ik van nature
21
november
2019
| 10:01 Europe/Amsterdam
Ik durf het bijna niet te zeggen maar ik ben econoom. Was ik het maar nooit geworden, want niemand houdt van ons. Door beoefenaars van echt exacte disciplines worden economen niet serieus genomen. Wij hebben meningen, zij hebben harde theorieën.
19
september
2019
| 09:42 Europe/Amsterdam
Het nieuwe studiejaar is nog nauwelijks begonnen en er stond alweer een buitenstaander vanaf de zijlijn te roepen dat het helemaal anders moet. Deze keer was het minister van Economische Zaken Eric Wiebes die op 16 september onder andere in het