Blogs en podcast

Rens van der Vorst

21
januari
2022
| 09:16 Europe/Amsterdam
Op mijn dertigste was ik honderd procent overtuigd van dingen, die op mijn veertigste volstrekt niet bleken te kloppen. Op mijn veertigste was ik overtuigd van dingen, die op mijn vijftigste niet bleken te deugen. Dus de kans is levensgroot dat ik
2
14
januari
2022
| 09:49 Europe/Amsterdam
Bij het lunchbuffet op een conferentie van programmeurs ligt het bestek altijd helemaal achteraan. Een programmeur zou namelijk nooit accepteren dat hij met mes en vork in zijn hand zijn bord moet volscheppen.Deze door optimalisatie geobsedeerde
12
23
december
2021
| 09:05 Europe/Amsterdam
Het is weer tijd voor lijstjes. Sporter van het jaar. Boek van het jaar. Film van het jaar. De Top 2000. Dus ik dacht: kom, laat ik daar nog een lijstje aan toevoegen: eentje met dingen die ik in 2022 niet meer terug wil zien.Dit is mijn bijdrage:Op
7

Rina Manjrekar

13
december
2021
| 09:07 Europe/Amsterdam
Knowledge is power. Information is key. As an assiduous engineer, these are the words I live by. However, in recent times it has become increasingly clear that sometimes perhaps, ignorance is bliss. The heavy influx of COVID related information has
15
november
2021
| 11:14 Europe/Amsterdam
This Monday marks the beginning of the International Student Week. A perhaps strange concept, celebrating the strangers of this city. I look back upon my first months in the city of EIndhoven, when I really felt like an outsider and how today it
18
oktober
2021
| 09:47 Europe/Amsterdam
Eindhoven is changing colours. I sit on my balcony staring out at the trees that are slowly turning from green to orange to yellow. The leaves falling, in preparation for the winter. I have always felt that Eindhoven is at its most beautiful in this

Evelyne Meens

19
januari
2022
| 09:24 Europe/Amsterdam
Feedback. Het is net als spinazie tussen je tanden. Het is goed dat iemand er iets van zegt, maar aan de andere kant had je het liever niet gehoord.Het nieuwe jaar is begonnen en de jaarlijkse ontwikkelgesprekken komen er weer aan. Bij ons in het
21
december
2021
| 12:01 Europe/Amsterdam
Als het jaar bijna is afgelopen, ga je terugkijken. In de eindejaarconferences wordt vaak de draak gestoken met de gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Dat leek mij ook een leuke afsluiting van dit tweede coronajaar. Laten we positief en lachend
22
november
2021
| 09:03 Europe/Amsterdam
Deze column had je bijna niet gelezen. Ik had de deadline niet gehaald, omdat ik afgelopen weken geen ruimte in mijn agenda en mijn hoofd kon vinden iets op papier te zetten. En toen dacht ik: dat is precies waar deze column over mag gaan.Maanden

Erdinç Saçan

24
november
2021
| 09:02 Europe/Amsterdam
In 2008 bracht Pixar een film uit met de titel Wall-E. Een futuristische film met een waarschuwend verhaal. Nadat Wall-E (een vuilnisverpakkingsrobot) een ontluikende plant vindt, reist hij naar de ruimte. Hij klimt aan boord van het schip Axiom en
18
maart
2021
| 09:27 Europe/Amsterdam
Het nieuwe is er wel van af. Al heel lang. Social media … 'Ik had het op Facebook gezet', verklaarde een vriend toen ik positief verbaasd was dat ze een kind verwachtten. 'Ow, maar ik heb al heel lang geen Facebook meer.'Ik heb wel
11
maart
2021
| 09:06 Europe/Amsterdam
Laatst gaf WhatsApp aan dat ze wat gaan aanpassen aan hun algemene voorwaarden. Daarbij wordt het verplicht om bepaalde data te delen met Facebook. Paniek! WhatsApp heeft dit Facebook-probleem sinds de socialemediagigant de berichten-app in 2014

Janneke Gielisse

24
januari
2022
| 10:23 Europe/Amsterdam
Wie is de mol? Nou, daar hoef ik na de uitzending van #Boos niet zo lang over na te denken. Of is het flauw dat ik dat dacht?Een van de definities van een mol, ‘een onder de grond levend, bijna blind zoogdier’, komt figuurlijk misschien ook nog wel
12
januari
2022
| 09:04 Europe/Amsterdam
Het schijnt dat je je 10.000 uren in iets moet bekwamen voor je jezelf expert mag noemen op een bepaald onderwerp. Met de tijd die mijn pubers de afgelopen weken achter hun schermpjes hebben gezeten, zou ik veronderstellen dat die urennorm inmiddels
01
december
2021
| 09:09 Europe/Amsterdam
Afgelopen week vond ik in de badkamerkast een fles shampoo die ik niet direct herkende. Wellicht nog een overblijfsel van een vakantie (lang geleden..) in het buitenland. Uit één van die campingdouches waar met regelmaat shampoo en doucheschuim van

Inge van de Vorst

22
december
2021
| 09:42 Europe/Amsterdam
Ken je die mop over die cursus 'Omgaan met teleurstellingen'? Die cursus ging niet door. Zoals meer niet doorgaat momenteel. Een harde lockdown. Schooldeuren dicht. Weg fysieke afsluiting van een intens half jaar minor.Ook een vette streep
10
november
2021
| 11:51 Europe/Amsterdam
In mijn module ‘Relationships of the Future’ werken we aan het versterken van de verbinding met jezelf, de ander en de wereld. Persoonlijk leiderschap komt hierin op verschillende manieren aan bod. Zoals in een workshop over ‘morning routines’ die
12
oktober
2021
| 09:07 Europe/Amsterdam
Meer dan 35 procent van alle meisjes en vrouwen krijgt te maken met gendergerelateerd geweld. Dit is 100 procent te veel. Op 25 november is er daarom de Internationale Dag Tegen Geweld Tegen Vrouwen. De naam van de dag suggereert dat het een

Ewoud Jansen

17
november
2021
| 09:48 Europe/Amsterdam
De prijs van cryptocurrencies lijkt maar één kant op te kunnen. Omhoog. Bitcoin, de bekendste, bereikte onlangs maar weer eens een all time high en noteert bij schrijven $66.413 en is daarmee dit jaar met 130 procent gestegen. Dat soort rendement
30
september
2021
| 10:32 Europe/Amsterdam
Regelmatig praat ik met studenten over financiële planning. Over beleggen en investeren en hoe ik dat zelf heb aangepakt en doe. Ik keek dus met interesse naar de documentaire 30 en nooit meer werken. Rond je dertigste met pensioen is het doel van
25
februari
2021
| 10:37 Europe/Amsterdam
Kreeg een link naar een enquête in mijn mailbox. Over diversiteit en inclusiviteit. Daar gaat Fontys op inzetten. Niet erg origineel en nog traag ook want het is allemaal rechtstreeks gekopieerd van Amerikaanse universiteiten waar dat al jaren

Jacky Eickes

05
juli
2021
| 10:44 Europe/Amsterdam
Aan alles komt een eind (behalve aan klagende mensen op Facebook, want dat houdt nooit op) en dus ook aan mijn column. Langer dan een jaar heb ik mogen spuien, mijn ongezouten, zure mening mogen geven en vooral mijn studententijd herbeleefd. Vaak
28
juni
2021
| 09:33 Europe/Amsterdam
We. Mogen. Weer. De nachtclubs en kroegen zijn open en daar gaan we natuurlijk ook volop gebruik van maken! Er zijn 18- en 19-jarige studenten die nog nooit op stap zijn geweest en die dus nog nooit voet in een club of kroeg hebben gezet. Een bizar
21
juni
2021
| 09:32 Europe/Amsterdam
Er breekt een spannende tijd voor alle geslaagden aan. Natuurlijk is de examenperiode zelf al heel spannend, maar eigenlijk zijn de keuzes die ze daarna maken, nog veel intensiever. Zeker wanneer je nog niet weet wat je wil.Ik had geluk. Ik wist

Toon Gerbrands

01
juli
2020
| 11:35 Europe/Amsterdam
Het jaar 2020 zal als een historisch jaar worden getypeerd. Over twintig jaar zal iedereen zich nog kunnen herinneren hoe de Coronacrisis het eigen leven toen heeft beïnvloed. De verhalen worden steeds groter en de waarheid zal ongetwijfeld geweld
11
juni
2020
| 09:10 Europe/Amsterdam
Deze tijd wordt door heel veel mensen ervaren als onzeker. De ene na de andere deskundige gooit zijn expertise over de schutting. De lijn die je ziet, is dat ze elkaar ook nog allemaal tegenspreken. Wij als leken moeten dan maar inschatten wie we
14
mei
2020
| 09:21 Europe/Amsterdam
In deze coronatijd is er veel onzekerheid. Hoe lang gaat het nog duren? Hoe moet het verder met onze maatschappij? Wat betekent het voor mij persoonlijk? Zijn er nog wel voldoende banen na mijn studie? Kortom: allemaal zaken waarop nu geen antwoord