COLUMN, Janneke Gielisse,
15
november
2022
|
10:27
Europe/Amsterdam

Ontdek je plekje

Wie van voor bouwjaar 1980 is, kent misschien het programma ‘Ontdek je plekje’ nog wel. Gewoon, op de lineaire tv. Nee, geen natuurprogramma. Wel elke maandagavond zo’n 10 minuten een blik op een, ja inderdaad, onontdekte plek in Nederland. Wij gniffelden altijd een beetje over de naam.

Ook binnen Fontys zijn er allerlei onontdekte plekjes, kwam ik achter. Of nou ja, ik ontdekte ze dus.

Zo vergat ik eens mijn Fontyspas op een kopieermachine in R5. Vervolgens kreeg ik een mail dat mijn pas op te halen was bij de ‘security’-balie. Na een ‘pling’ op het belletje kwam ik terecht in een ware control room. Want wisten jullie dat we vanachter die geblindeerde ruiten allemaal in de gaten gehouden worden? En niet alleen in Eindhoven.

Een andere keer bracht ik een bezoekje aan de Sporthogeschool. Daar kwam ik langs een bordje ‘klimhal’. Nieuwsgierig als ik ben, opende ik de deur en stond ik… zomaar in een klimhal. Compleet met klimtouwen en niet alleen de lucht van magnesiumpoeder.

Verder was ik in Eindhoven eens bij de leveranciersingang en opslag van R3, knuffelde ik met een interactieve kat in het Explore lab op TF, ontdekte ik een 3D printruimte in R10, kwam ik in Tilburg terecht in een verborgen koffiekamer in P2, in een laboratorium in P1 en in Den Bosch in een gymzaal bij de pabo. Zonder touwen gelukkig.

En er zijn vast nog heel veel meer bijzondere en weinig ontdekte plekken binnen Fontys waar meer mensen van moeten weten. Deel jij ze? Dan zie ik zelfs al een nieuwe versie van ‘Ontdek je plekje’ voor me.
Met een betere naam, dat dan wel.

Janneke Gielisse werkt bij Fontys als marketingmanager en consultant. Zij leest alles wat los en vast zit en schrijft graag. Ze heeft een groot hart voor onderwijs, een leven lang ontwikkelen en doen. En heeft er ook een mening over. Klik hier voor haar eerdere columns.

Reacties 1 - 3 (3)
Bedankt voor uw bericht.
Marieke
22
November
2022
Leuk Janneke! Ga ook zeker eens kijken in de circustent :-)
Janneke
15
November
2022
? = :D
B.Z
15
November
2022
'Want wisten jullie dat we vanachter die geblindeerde ruiten allemaal in de gaten gehouden worden?'.

10.000 medewerkers/studenten worden echt niet allemaal in de gaten gehouden. Er wordt geobserveerd/surveillance rondes gemaakt met de camera's en pas bij afwijkend gedrag wordt je in de gaten gehouden:).
Janneke
15
November
2022
Dank voor je toevoeging! Bij iedere plek hoort zeker een veel groter verhaal ?