Eindhoven,
22
december
2017
|
10:17
Europe/Amsterdam

Interessante, leuke, grappige uitspraken uit 2017

Bron interviewde tientallen studenten, docenten en medewerkers, sinds de oprichting van het nieuwsplatfrom op 15 mei. We zetten een aantal interessante, leuke en grappige uitspraken op een rijtje. 

14 december
Ferd van Odenhovens, docent informatica aan de Hogeschool Techniek en Logistiek in Venlo en genomineerd voor Beste Docent van 2017-verkiezing.

''Ach, nou, dat weet ik niet hoor. Of ik nou zo ontzettend goed les kan geven. Er zijn zoveel goede docenten, vast veel betere dan ik. Ik doe het ook pas veertig jaar. Ik heb zelfs mijn BKO, basiskennis onderwijsvaardigheden, nooit gehaald.''
Uit het artikel: 'Ik geloof in kleinschaligheid'.

12 december
Rick Baert, lector Future Power Train

"Als je aan tien Nederlanders vraagt of ze vinden dat er afscheid moet worden genomen van fossiele energie, dan zeggen acht van hen 'ja'. Maar ze bedoelen eigenlijk dat alle andere Nederlanders er afscheid van moeten nemen, maar zijzelf nog even niet. Er moeten immers nog allerlei rekeningen worden betaald en ze willen ook nog op vakantie."
Uit het artikel: Van auto’s, jongens en een paar meisjes.

4 december
Lieke Akda, tweedejaars Social Studies

''Ik ervaar deze studie niet als zwaar. In het eerste jaar dacht ik zelfs: is dit nou hbo-niveau? Die kennistoetsen waren voor mij geen probleem. Het wordt nu wel anders. Je gaat bijvoorbeeld leren hoe je een cliëntgesprek voert. Dat vind ik lastiger.''
Uit het artikel: Hoe ziet jouw week eruit?.

27 november
Luc de Graaf, columnist

“Er zijn zoveel momenten en plekken om af te haken. Peinzend achter je biertje aan de bar. In de kleedkamer van je voetbalclub, zondagavond als je gedachteloos naar het ontplofte kapsel van Pierre van Hooijdonk kijkt of maandagochtend in je bed (sta ik op of laat ik alles over aan het toeval). Er zijn meer momenten en plekken om door te gaan. Kom op, neef!”
Uit de column: Neef III.

10 november
Leke Raifi from Kosovo, alumnus Electrical and Electronics Engineering

"I even got accustomed to the weather, which is ridiculous."
Uit het artikel: How Eindhoven becomes your second home.

7 september
Herold Dat, docent Sporthogeschool en deelnemer Expeditie Robinson

“Als professional heb ik straks een hele bijzondere bagage die ik graag met de professionals in wording hier aan Fontys wil delen. Helaas mag dat pas als het programma helemaal is uitgezonden. Maar ik kan niet wachten om studenten die net zoals ik geïnteresseerd zijn in gedrag en leiderschap iets te leren over wat ik heb meegemaakt.”
Uit het artikel: "Nog één keer mijn zelfredzaamheid testen".

4 september
Lies Leijs, studentdecaan

“Als je op jezelf woont moet je je hele bestaan organiseren. Het is fijn om dat gelijktijdig met studiegenoten te doen, zodat je je gesteund voelt. En: door op kamers te gaan leer je keuzes maken. Je komt erachter dat het niet zo verstandig is tot 4 of 6 uur te stappen als je de volgende ochtend college hebt.”
Uit het artikel: 7 redenen om toch op kamers te gaan.

17 augustus
Tom Meulensteen, judoka, student aan de Fontys Economische Hogeschool Tilburg én deelnemer Universiade
“Het is een kwestie van een goede planning en vooruit kunnen kijken. Mijn ambitie is om straks mee te draaien in de wereldtop, maar daarnaast ook een passende maatschappelijke carrière te hebben.”
Uit het artikel: Zeven Fontys-studenten op Universiade.

7 juli
Rutger van de Sande, lector Bètadidactiek

“Het is noodzakelijk dat de mythe wordt doorbroken dat bèta-schoolvakken moeilijker zijn dan andere. Dat is niet zo. Ze kunnen wel leuker en vooral interessanter. Meer gericht op de vraag dan op het antwoord. Waaróm drijft een blikje, of niet? De zoektocht naar het antwoord is vaak interessanter dan het antwoord zelf. Je leert er ook meer van.''
Uit het artikel: "Kritische en breed opgeleide bèta's zijn hard nodig".

27 juni
Inge van der Putten, loopbaancoach Fontys Hogeschool HRM en Psychologie

“De hele dag gelukkig zijn kan niet. Maar je kunt wel leren om de momenten te herkennen die iets toevoegen aan jouw geluk, of om op een andere manier met tegenslagen om te gaan.”
Uit het artikel: 'De hele dag gelukkig zijn kan niet'.

31 mei
Janienke Sturm, lector Mens en Technologie
“Het beeld van robots in de media is zwart-wit. Al te vaak wordt de suggestie gewekt dat we door automatisering en robotisering essentiële dingen kwijtraken. In werkelijkheid ligt het genuanceerder. Robots zitten ons niet in de weg- ze kunnen ons leven een stuk comfortabeler maken.”
Uit het artikel: Liefde kweken voor robots.

15 mei
Eugen Gavriluta uit Moldavië, derdejaars Software engineering 
"Ik kon niet geloven dat je zo’n hoog niveau kon halen en tegelijk praktisch bezig kunt zijn'
Uit het artikel: “Hier los je echte problemen op”.