Eindhoven,
09
januari
2023
|
18:20
Europe/Amsterdam

Susan Beckers is Docent van het Jaar: 'Superblij'

Susan Beckers is maandag tijdens een nieuwjaarsbijeenkomst op campus Rachelsmolen in Eindhoven uitgeroepen tot Docent van het Jaar. De lerares Nederlands op de lerarenopleiding in Sittard wordt geprezen vanwege haar enthousiasme en aanstekelijke aanpak.

Voor deze Docent van het Jaar-verkiezing werden 37 kandidaten aangemeld door studenten en medewerkers. Vijf daarvan werden door een jury uitgekozen als genomineerden. Susan Beckers was er daar een van, net als Maaike Rijnders, Kirsten Cuppen, Mathilde Boots en Sabah Ouhassou.

Unaniem
“De jury heeft Susan Beckers unaniem als winnaar gekozen”, zo klinkt het maandag tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst. De prijs wordt uitgereikt door de voorzitter van de studentenfractie. Zij omschrijft Beckers namens de jury als een goede ambassadeur voor het leraarschap. Iemand die volgens haar studenten en collega’s fris is, sprankelend, joviaal, deskundig, hardwerkend, betrokken, warm, inspirerend, betrouwbaar en integer.

“Ze heeft een duidelijke visie op het onderwijs en onderbouwt die goed naar studenten en het werkveld. Ze is een absolute expert in haar vakgebied. Met een aanstekelijke en enthousiasmerende aanpak, mooie en creatieve lessen en verrassende excursies weet ze haar studenten in te pakken voor het vak.” 

Een team
Beckers wint 2.500 euro, een bedrag dat ze mag besteden aan innovatie in het onderwijs. In een eerder interview met Bron gaf ze al aan die prijs graag te willen delen met haar collega’s. “Want we zijn een team, we doen het samen. We maken er met z’n allen wat moois van.” 

Toen had ze nog geen idee dat ze de titel en daarbij horende prijs ook echt zou winnen. “Maar ik ben er superblij mee”, zegt ze maandag in een eerste reactie. “Met het bedrag wil ik iets rondom leesbevordering met studenten doen. In de regio, of misschien zelfs op grotere schaal. Maar ik wil ook de leeshoek uitbreiden die we op onze opleiding in Sittard aan het opzetten zijn.” [Karen Luiken]

Reacties 1 - 3 (3)
Bedankt voor uw bericht.
Jan van Balkom
13
January
2023
Beste Susan, van harte gefeliciteerd. De redactie van het onderwijsvakblad OnderWijsTijd besteedt graag aandacht aan de kwaliteit (de ambachtelijke kracht) van de docent, leerkracht, leraar. Is het een uitdaging voor jou om over dat aspect van docent-zijn en werken aan beter onderwijs voor iedere toekomstige docent een artikel te maken? Ik hoor het graag. Dank en hartelijke groet.
Toon Roumen
09
January
2023
Susan, wat een leuk nieuws! Het is meer dan verdiend! Ik kom uitroeptekens te kort!
Hadewich Kroezen
09
January
2023
Van harte gefeliciteerd Susan. Je talent en enthousiasme is aanstekelijk voor anderen. Liefs, Hadewich