Eindhoven,
31
mei
2018
|
17:20
Europe/Amsterdam

Lector ziet rol voor startups bij provincieverkiezing

Commissaris van de Koning onder de indruk van MindLabs

Wim van de Donk, de ‘baas’ van de provincie Brabant, is onder de indruk van drie journalistieke startups van (oud-)Fontys-studenten. Na een presentatie afgelopen woensdag koppelde Van de Donk hen aan werkgroep die de opkomst bij de provinciale verkiezingen volgend jaar een boost moet geven.

door Marten van de Wier
De presentatie over MindLabs (de media-samenwerking tussen onder andere Fontys, De Persgroep en de Universiteit van Tilburg) vond plaats tijdens een werkbezoek van de Commissaris van de Koning in Tilburg. Drie beginnende bedrijfjes uit kweekvijver ‘Boeinest Brabant’ presenteerden zich: Out N About (dat suggesties in platforms wil afstemmen op de stemming van de gebruiker), Redactie360 (dat 360-graden beelden maakt) en What’s New (dat onder andere de WhatsApp-podcast Bron Bericht produceert).

“Van De Donk vertelde na afloop over de provinciale verkiezingen van volgend jaar, en hoe lastig het is om jongeren daarbij te betrekken. Hij was heel enthousiast over de startups”, zegt Alves Lino, lector Media, Interactie en Narratie. Hij is ervan overtuigd dat de startups de provincie kunnen helpen om op innovatieve manieren jonge kiezers te bereiken.

Lector Jorge Alves Lino.

Opkomstbevordering
“Vanuit Provinciale Staten loopt een project opkomstbevordering”, reageert een woordvoerder van de provincie Noord-Brabant. De startups zouden in dat project misschien een rol kunnen spelen. Van de Donk heeft de ambtenaren die ermee bezig zijn, gevraagd om contact te leggen, zo meldt de woordvoerder.

Alves Lino ziet alvast volop kansen. “Dit is een echte maatschappelijke uitdaging om mee aan de slag te gaan, en een ontzettend urgent probleem. Zo kunnen studenten leren door te doen, niet in een labomgeving, maar in de praktijk. Zo zou onderwijs altijd moeten zijn.”