Eindhoven,
21
september
2023
|
12:06
Europe/Amsterdam

Eerste impactprijs gaat naar student Mylonne

Tweedejaars student Mylonne Sanders heeft woensdag de Fontys Impactprijs gewonnen voor haar onderzoek naar arbeidsmogelijkheden voor mensen met een mobiliteitsbeperking.

Mylonne, die Ondernemerschap & Retail Management studeert, heeft zelf een mobiliteitsbeperking en is zich daarom sterk bewust van de impact ervan. Met haar onderzoek dat ze voor de Workplace Vitality HUB uitvoerde, wil ze bewustzijn en begrip creëren over dit onderwerp, met als uiteindelijke doel het bevorderen van inclusiviteit op de werkvloer. 

Knieblessure
“Uit mijn onderzoek is gebleken dat er in Nederland heel veel mensen zijn met een mobiliteitsbeperking die niet op hun werk kunnen komen omdat ze slecht kunnen lopen of staan”, aldus Mylonne, die als geen ander weet hoe frustrerend dat kan zijn. Zij deed op topsportniveau aan handbal toen ze op 16-jarige leeftijd een knieblessure opliep.

“Er was een groot stuk kraakbeen van de rechterkant van mijn knie naar de linkerkant geschoven”, legt ze uit. “Na een kraakbeentransplantatie dachten we dat de problemen voorbij waren, maar twee jaar geleden bleken ze juist erger geworden. Ik heb een half jaar niet kunnen lopen en ben het onderzoek dus uit eigen motivatie en ervaring gestart. Ik heb een knie van een 80-jarige en moet eigenlijk een nieuwe, maar ben daar veel te jong voor."

Prijzengeld
De impactprijs is in het leven geroepen om initiatieven te eren die een betekenisvolle en positieve invloed op de maatschappij in de Brainport Regio uitoefenen. Het onderzoek van Mylonne slaagde daar volgens de jury met vlag en wimpel in. De student heeft dankzij haar inzet om het werkveld inclusiever te maken 500 euro gewonnen voor persoonlijke ontwikkeling.

Wat ze daarmee gaat doen? “Ik heb nog geen idee. Ik had niet verwacht dat ik zou winnen, dus heb ook niet nagedacht over het prijzengeld. Maar ik denk dat ik het in mijn studie wil steken. Of misschien wil ik nog dieper ingaan op dit onderwerp. Momenteel doe ik hier zelf geen onderzoek meer naar, maar anderen gaan er wel mee verder. Misschien dat ik volgend jaar tijdens mijn minor of afstuderen weer inhaak.”   

Voor de impactprijs waren acht initiatieven binnen Fontys genomineerd. De tweede plaats ging naar de campagne Veilig tot het Eindje, de derde plaats naar Frietje met onderzoek en de vierde plaats naar 40 Hours Nonstop. [Karen Luiken]

Reageren kan hieronder. Eenmaal gepubliceerde reacties worden niet verwijderd

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.