COLUMN, Rens van der Vorst,
27
oktober
2023
|
09:11
Europe/Amsterdam

De Man van Maas

In mijn gebouw worden de koffiemachines onderhouden door de Man van Maas. Dat is fijn. We willen natuurlijk niet dat het fragiele leidingwerk waardoor ons bruine vocht drupt verstopt raakt. Het probleem is alleen dat de Man van Maas elke morgen alle koffiemachines tegelijk onderhoudt. Op alle verdiepingen staan ze te spoelen en te reinigen en daarmee wordt alle toevoer van koffie afgesneden.

Regelmatig denk ik, kan dat niet anders? Kan de Man van Maas de koffiemachines niet één voor één onderhouden, zodat wij, met de verantwoordelijke taak om de toekomst van de natie op te leiden, niet zonder koffie vallen?

Is dat echt te veel moeite, Man van Maas?

Maar ik besef ook dat ik niet genoeg van de Man van Maas weet. Onderhoudt hij de koffiemachines allemaal tegelijk, zodat hij lekker vroeg naar huis kan, om in zijn schemerige garage meedogenloos aan de klemkracht van de kaken van zijn vuige vechthonden te werken?

Of, beult de Man van Maas zich het zweet op zijn kale hoofd, omdat hij te weinig tijd krijgt van de overbetaalde Managers van Maas en is hij alleen zo op tijd thuis om te mantelzorgen voor zijn zieke, eenzame moeder?

Nu zou ik dat aan de Man van Maas kunnen vragen, maar ik vrees het antwoord. Stel dat hij echt weinig tijd en een zieke moeder heeft, zou ik dan hopen dat het snel afgelopen is met dat aanstellerige, oude mens, zodat ik weer elke morgen ononderbroken koffie kan drinken?

Ik ben bang van wel. 

Rens van der Vorst is technofilosoof, werkt bij Fontys hogescholen ICT en Engineering en is auteur van diverse boeken, waaronder het dit jaar verschenen Digitale Gremlins. Lees hier de eerdere columns die hij voor Bron schreef. 

Reageren kan hieronder. Eenmaal gepubliceerde reacties worden niet verwijderd

Reacties 1 - 8 (8)
Bedankt voor uw bericht.
Annelies
31
October
2023
Bij ons is er een (1) apparaat en de vriendelijke man van Maas komt meestal met de lunchpauze :-) Wat zou er gebeuren als we nu oprechte interesse in hem zouden tonen?
Anita
30
October
2023
Helaas reageert er iemand onder mijn naam met de opmerking 'Is het een vrouw?'. Triest dit.
john
27
October
2023
Ik stel voor dat wanneer het niet anders kan met dat reinigen dat we dan een extra automaat neerzetten met oxicodon tabletten. Geen koffie, neem dan een pil en dan is het helemaal geen probleem meer. De kans dat ze alle twee leeg zijn is daarmee erg klein ook al omdat het onderhoud aan de oxicodon dispenser alleen maar een tabletje hoeft uit te spugen. Zie je bij de oxicodon automaat voor de nodige kruisbestuivingen!
Pascal Learbuch
27
October
2023
Dan is de Man van Maas eindelijk klaar waarna je na het nuttigen van een vreselijke kop koffie naar de toiletten snelt die geblokkeerd zijn door de schoonmaak kar.
Richard
27
October
2023
Alle automaten tegelijk in onderhoud? Die ervaring heb ik nog niet opgedaan. Er zijn op verdieping 4 en 5 bij DLL in totaal 5 automaten beschikbaar als ik het goed heb. Kan me hooguit voorstellen dat op 5 in de pantry er twee tegelijk in onderhoud zijn omdat die vlak bij elkaar staan en terwijl er eentje aan het doorspoelen is o.i.d. ook gelijk de andere onder handen wordt genomen. Maar alle 5 tegelijkertijd.....
Rens
27
October
2023
Dit drama speelt zich af in TQ
DLL
27
October
2023
Kom 1 keer koffie drinken bij een automaat van het DLL gebouw en je vind het niet erg om een half uurtje te moeten wachten.
Anita
27
October
2023
Je constatering dat je te weinig van de man van Maas weet, klopt inderdaad.
Anita
27
October
2023
Is het een vrouw???
Rens
27
October
2023
Nee, tis echt een kale man
Ruben
27
October
2023
Hij is altijd wel redelijk punctueel, dus misschien gewoon een half uurtje 'koffieloze pauze' inplannen in je agenda rond 10:00 uur?