Eindhoven,
02
november
2022
|
16:05
Europe/Amsterdam

Verhuizing Journalistiek naar Mindlabs eindelijk rond

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar de verhuizing van Fontys Journalistiek naar het nieuwe Mindlabs-gebouw in de Tilburgse Spoorzone is eindelijk rond. Op 6 februari neemt het instituut zijn intrek in het gebouw. 

Gerrie Zwartjes, directeur van Fontys Journalistiek, is blij dat het eindelijk zover is. Nadat de bouw talloze keren vertraging opliep en de uiteindelijke oplevering telkens weer werd uitgesteld. 

Gerrie Zwartjes“Maar nu is het definitief. Op 6 februari gaan we over”, aldus Zwartjes. “De week ervoor worden de spullen die we meenemen uit het gebouw aan de Professor Gimbrèrelaan al overgehuisd. En de studio's, die aanzienlijk meer tijd vergen om in te richten en af te stellen, worden daarvoor al in gereedheid gebracht.”

Assesments
De verhuizing valt precies na afloop van het huidige semester. Zodat het nieuwe semester in het nieuwe gebouw kan beginnen. “De assesments van het eerste semester vinden nog wel plaats in ons huidige onderkomen.”

Het personeel en de studenten zijn inmiddels ingelicht over de verhuizing naar het gebouw waar ook onder meer de eind- en internetredacties van de Brabantse kranten van DPG Media worden gehuisvest.  

“Dat is wat dit zo'n mooie plek maakt. Midden in de stad, centraal gelegen, dus waar veel meer reuring is. En het feit dat ook die DPG-redacties daar komen te zitten, maakt het tot een echt hybride leeromgeving. En dat past weer heel goed bij de nieuwe onderwijsmethode waar we dit studiejaar mee zijn begonnen.”

Het gebouw is nog niet helemaal af. Aan de buitenkant lijkt het er zelfs op dat er nog heel veel moet gebeuren. Zwartjes: “Maar ons is verzekerd dat dit voor die bewuste datum allemaal af is. Ook binnen wordt trouwens nog van alles afgewerkt. Maar het ziet er nu al prachtig uit.” 

ICT
Ook een deel van Fontys ICT Tilburg, het gaat dan om de studenten uit het derde en vier jaar, nemen hun intrek in het gebouw. Zij komen op de derde verdieping te zitten. Journalistiek zit verspreid over de begane grond en de eerste, tweede en derde verdieping. 

Voor de man die het concept van Mindlabs bedacht, Gabriël Bergmans, komt daarmee eindelijk de afronding van een proces van vele jaren in zicht. Of hij wel eens moedeloos werd van alle uitstel? “Nee. Een gebouw komt grommend uit de grond, zei een bevriende architect me ooit eens. Unieke gebouwen zijn altijd moeilijker te realiseren. Dat geldt ook voor Mindlabs, toch zeker omdat het nog complexer is door alle verschillende partijen die in dit gebouw komen te zitten.” 

Behalve Fontys en DPG Media verhuist bijvoorbeeld ook uitgeverij Zwijsen naar Mindlabs. Bergmans: “Die komen misschien wat later dan Fontys, maar ook zij nemen hun intrek ergens in februari. Eind van die maand zal Mindlabs volop in gebruik zijn.” [Jan Ligthart

Reacties 1 - 1 (1)
Bedankt voor uw bericht.
Chris
03
November
2022
Ik zou een regionale krant willen citeren die dit ooit over de verhuizing van een bekende televisiegroep van de Hilversumse wijk "Kerkelanden" naar het Mediapark (2003-2004) schreef: "Vanuit schoenendoos naar een paleis". Ik denk dat die uitspraak in deze context de lading ook wel dekt. Gefeliciteerd!