Eindhoven,
14
juni
2019
|
12:54
Europe/Amsterdam

'Mijn keelamandelen lagen op de eerste rij'

Teun Toebes wint ook prestigieuze George Maduro Prijs

En weer konden zijn armen de lucht in. Want weer viel Teun Toebes in de prijzen. Woensdag ontving de Fontys-student Verpleegkunde de voorname George Maduro Prijs. In een bomvol Ahoy kozen de 10.000 aanwezige scholieren hem als degene met het beste idee om de wereld te verbeteren. "Fantastisch dat zoveel jongeren voor ouderen met dementie kiezen, een onderwerp dat voor de meesten onbekend terrein is."

Teun (20) maakt voor zijn eigen Youtube-kanaal, genaamd sTeun en toeverlaat, filmpjes over ouderen met dementie. Filmpjes zoals het voorbeeld onderaan dit artikel. Bron publiceerde ze ook al met enige regelmaat. Ook op andere manieren maakt de student zich sterk voor de zorg voor ouderen

Voor al die inzet ontving hij begin deze maand de Young Impact Award in de categorie Health. Met die prijs op zak mocht hij ook meedingen naar de George Maduro Prijs, waarbij hij het moest opnemen tegen de winnaars van de Young Impact Awards uit de andere categorieën. 

"Ik gunde iedereen die prijs. We hebben het er in de gezamenlijke voorbereiding op woensdag met elkaar ook op die manier over gehad, Ik was al ontzettend blij dat ik daar mocht zijn. Vervolgens werden we op het podium geïnterviewd en werd een video vertoond. Daarbij kreeg ik zo'n  lading aan positieve commentaren, ongelooflijk, echt zò bijzonder."

Energie
Teun op het podium in Ahoy. Foto: Ben HoudijkEn toen bleek je ook nog eens de winnaar...
"Toen dat bekend werd, lagen mijn keelamandelen op de eerste rij. Volgens mij heb ik de presentatrice zo'n beetje de lucht ingegooid. Daar sta je dan, midden in Ahoy, iedereen kijkt naar je. Je voelt dan zo'n enorme hoeveelheid energie...

Ik heb nu nog steeds een lach op mijn gezicht. Ik heb al tegen mensen gezegd: als ik later ooit zelf dement word, dan kun je mij van oor tot oor laten stralen door foto's van deze dag te laten zien. Dat zal ik altijd blijven onthouden."

Studie aanpassen
Sinds woensdagavond heeft Teun amper meer rust gehad. De ene interviewaanvraag na de andere, managementbureaus en anderen die aan hem trekken.  Maar ondertussen is hij wel nog steeds gewoon student aan de Theodoor Fliednerstraat in Eindhoven. 

"Er komt heel veel op me af nu ik deze prijzen heb gewonnen. Ik ben nu in gesprek met Fontys. Want het is niet realistisch om nu een voltijds stage aan te gaan. Maar ik wil me wel verpleegkundige kunnen noemen, wil wel die titel kunnen dragen. Dus die studie wil ik wel gewoon afronden." [Jan Ligthart

Zie ook: 
'Ouderen en studenten hebben veel raakvlakken'
'Het is waardevol werk en je krijgt veel warmte terug'

 

Reacties 1 - 2 (2)
Bedankt voor uw bericht.
Fred Penninx
14
June
2019
Een geweldig filmpje en Teun is echt een kanjer.
Ik ben zelf ook vrijwilliger in de dementenzorg en stond daar in eerste instantie ook vreemd tegenover; een volwassen vrouw met een pop.
Maar nadat ik mij er meer in verdiept had, is dit voor de persoon in kwestie een rustpunt in haar welzijn. Ook prachtig om te zien hoe mensen reageren op muziek.
willemijn
14
June
2019
prachtig