Eindhoven,
18
september
2023
|
17:39
Europe/Amsterdam

Mediatheekmedewerker is toekomst bij Fontys niet zeker

Het zijn onzekere tijden voor de voormalige mediatheekmedewerkers van Fontys. Velen weten nog niet waar ze aan toe zijn wat betreft hun toekomst, maar dat houdt Dave Böskes, een van de mediathecarissen uit Venlo, niet tegen. Hij loopt op verschillende afdelingen stage in de hoop ergens weer te kunnen aarden. “Het is nog steeds afwachten of ik wel bij Fontys kan blijven.”

Böskes moest, net als bijna alle andere mediatheekcollega's binnen Fontys, afscheid nemen van zijn baan wegens reorganisatie. Om de medewerkers tijd en ruimte te bieden om een andere plek te vinden binnen de onderwijsinstelling, krijgen deze mediatheekmedewerkers ruim een jaar de kans om stage te lopen bij andere afdelingen, in de hoop dat zij ergens anders terechtkunnen.

Böskes liep eerst stage bij de redactie van Bron en heeft inmiddels een tijdelijke werkplek gevonden bij het Marketing & Communicatie-team (M&C) in Venlo, waar hij onder andere content maakt voor de sociale media en fotoshoots regelt voor de beeldbank. “Ik kan hier mijn creatieve ei kwijt en ik maak steeds meer connecties binnen Fontys. Dat vind ik ontzettend leuk.”

Hoewel de oud-mediatheekmedewerker geniet van zijn stageperiode, blijft een stukje onzekerheid aan hem knagen. Een van zijn oud-collega’s heeft inmiddels gesolliciteerd binnen de dienst Onderwijs & Onderzoek en een andere collega pakt de administratie rondom de uitleen van audiovisuele middelen op zich. “Ik ben eigenlijk de enige van de groep die nog geen toekomstperspectief heeft, vandaar dat ik nu op allerlei locaties meeloop.”

Thumbs up bij het team M&C in Venlo.Gedwongen situatie
Dat doet hij vanuit een fiscaal plan, waarin Böskes tot 1 juli komend jaar stages mag lopen. Zijn huidige traject loopt op 4 november af, waarna hij wellicht weer een andere kant van Fontys leert kennen. “Maar als mijn huidige team me langer wil houden, sta ik daar zeker voor open.”

Of het nu in Eindhoven bij Bron is, bij de afdeling M&C in Venlo of een hele andere tak binnen Fontys: Böskes is tot veel bereid. “Ik ben van nature best leergierig. En hoewel ik nu in een gedwongen situatie zit, heb ik wel de tijd om te onderzoeken wie ik ben, wat ik kan, waar ik heen wil en waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Dat geeft me nieuwe inzichten. Zo weet ik nu zeker dat creativiteit en organiseren twee punten zijn die me ontzettend goed liggen en waar ik in de toekomst mee verder wil.”

Dave sloot een hectische tijd af met een vakantie in Salzburg.Onduidelijkheid
De oud-mediathecaris weet ook van het bestaan van de remplaçantenregeling, de vrijwillige vertrekpremie die medewerkers krijgen voor het opgeven van hun baan voor een van de vijftien medewerkers van de opgeheven mediatheken. “Maar daar is ook alles eigenlijk wel mee gezegd. Hoe het traject er verder uitziet, is namelijk nog maar de vraag. Is het zo dat we allemaal mogen solliciteren op de vrijgekomen functie waarna de beste wordt uitgekozen? Of zegt een collega straks dat ze juist willen dat ik degene ben die hun plek overneemt? Dat blijft allemaal onduidelijk.”

Het enige dat Böskes wel weet, is dat alle vijftien medewerkers een teamleider aangewezen krijgen die gaat kijken wat er te regelen valt. Waar Böskes uiteindelijk zelf terechtkomt, is dus nog maar de vraag. Maar hoop om te kunnen blijven, heeft hij sowieso. “Fontys is zo’n gigantische organisatie, daar moét wel plek voor mij zijn. Al heb ik drie functies nodig om aan 1 fte te komen, daar sta ik voor open. Wat mijn wens is? Blijven in Venlo. In januari zit ik twintig jaar hier en ik zou het lastig vinden om de familie te verlaten, maar het belangrijkste is dat ik uiteindelijk weer een baan heb waar ik energie van krijg.” [Noëlle van den Berg]

Reageren kan hieronder. Eenmaal gepubliceerde reacties worden niet verwijderd

Reacties 1 - 6 (6)
Bedankt voor uw bericht.
Olaf Bode
29
September
2023
Hallo Dave,

Ik duim voor je dat je wens uitkomt en dat je een nieuwe baan vindt binnen Fontys.
Als dat niet lukt, zou dat een bitter verlies zijn voor Fontys. Iedereen die dat niet ziet, kent jou niet.

Groet

Olaf
Marlie
27
September
2023
Hey Dave,
Goed bezig! Heel veel succes met het viden van een geschikte plek !

Groetjes
Marlie
Bart Titulaer
22
September
2023
Veel succes Dave met je stage periode. Maar vooral ook veel plezier.
Josine Fontrodona
22
September
2023
Dave, Je bent een topper! Je was/bent de sturende kracht en netwerker met mooie ideeën en daadkracht voor Fontys Pride Venlo. Dus als iemand een positieve aanpakker zoekt, moeten ze bij jou zijn! Ik heb helemaal vertrouwen dat het goed komt met jouw loopbaan!
Herman van Dekken
20
September
2023
Hoi Dave,
ik weet niet of ze bij de dienst IT nog wat projectleiders zoeken. Maar als organiseren een sterk punt van je is, misschien dat je daar wat creativiteit kwijt kunt. En er zijn projecten genoeg op dit moment die door heel Fontys lopen.

Succes met de jacht op een leuke werkplek.
Marij
19
September
2023
Hoop doet leven en ik hoop dat je bij Fontys een mooie nieuwe uitdaging zult vinden Dave! Ik ?? voor je.....
Dave Böskes
19
September
2023
Dankjewel Marij, het komt echt goed. Weet het zeker