Eindhoven,
07
juli
2020
|
12:42
Europe/Amsterdam

Helaas, u bent corona-positief

Hopelijk mijn laatste blog over corona. Het is bijna een drieluik geworden. Eerst schreef ik over mijn eigen ziekte (net na de carnavalsvakantie), toen er nog niet volop getest werd. Daarna schreef ik over de ziekte van mijn ouders en het effect op mijn kinderen. En nu ... nu wil ik het hebben over het feit dat mijn vrouw (ook werkzaam bij Fontys Hogeschool ICT) zondag 28 juni te horen kreeg dat ze corona-positief is.

Ze was een tijdje verkouden en daarna begon ze ook nog te hoesten. Normaliter gaat ze bijna nooit naar de huisarts en is ze erg nuchter over ziek zijn. Maar dit keer zei ze: 'Ik denk dat ik me maar eens laat testen op corona'. Zo gezegd, zo gedaan. Na het telefoontje mocht ze een dag later langs een teststraat, vroeg op een zaterdagochtend. Ze was niet de eerste. Een hele rij met auto’s ging in een soort ‘wasstraat’, maar in plaats van een wasbeurt voor de wagen werden de mensen in de auto getest door gezondheidspersoneel met goed beschermende kleding, mondkapjes en spatbril. Funda, zo heet mijn vrouw, zei dat het een erg vervelend onderzoek was. Een lange, dunne staaf werd in haar keel en neusgat ingebracht.  

Een dag later werd ze gebeld door de GGD. Mevrouw, helaas moeten we u meedelen dat u corona-positief bent. Dit hadden we echt niet verwacht. Na de schrik hebben we de kinderen verteld dat ze ‘weer’ in quarantaine moesten en niet meer naar school mochten. Veertien dagen lang … echt een domper voor iedereen. De laatste twee weken zouden ze dus missen.  

Funda ging meteen in isolatie, in een slaapkamer. De jongens en ik hadden namelijk geen symptomen en om ons te beschermen, moest ze in volledige isolatie om besmetting te voorkomen. Eten en drinken werd naar haar gebracht. Vreemde gewaarwording om met je vrouw te moeten videobellen terwijl ze gewoon boven is. 

Ondertussen had ik via de huisarts een antistoffentest gevraagd, om te bekijken of ik corona heb gehad. In het ziekenhuis heb ik bloed moeten geven en twee werkdagen later kreeg ik te horen dat ik in het bezit was van antistoffen, dus al corona had gehad! Volgens de huisarts was het frappant en komt het vaak voor dat er in een huishouden maar één persoon ziek wordt en de rest niet. 

Gelukkig is Funda nu uit de isolatie en heeft ze geen symptomen meer. Ze mag alweer naar buiten, maar ik en de jongens nog niet vanwege de incubatietijd. Ondertussen pakte de basisschool meteen de draad op en kunnen de oudste kinderen weer online meedraaien met de klas. Dus meedoen met het kringgesprek, zingen tijdens een verjaardag, online schaken met een klasgenoot etc.  

Nogmaals, hopelijk mijn laatste blog over corona. Gelukkig kunnen we in gezondheid op een vreemde, zware periode terugkijken in de hoop dat we nu ‘immuun’ zijn (helaas geen garantie). Nu maar het beste ervan maken in de vakantie en met een frisse start beginnen na de zomer. 

Fijne vakantie allen en: blijf gezond! 

Erdinç Saçan geeft les aan Fontys Hogeschool ICT en is dolenthousiast over heel veel dingen, waaronder hackathons en uitlegvideo's op YouTube. 

Reacties 1 - 4 (4)
Bedankt voor uw bericht.
Dursun Kılıç
19
July
2020
Çok geçmiş olsun, sağlık ve sihhat dilerim, iyi tatiller
Hidde
14
July
2020
Ik ben blij te lezen dat jullie Corona overwonnen. Wat goed gedaan door Funda en jou om te testen op Corona en op antistoffen. Leerzame bijdrage, geniet van de zomer en graag tot een volgende keer bij een ICT event.
Sibel Polat
10
July
2020
Jeetje Erdinc heftig allemaal. Gelukkig zijn jullie weer allemaal beter. Fijne vakantie alvast.
Kadriye Vizir- karadayı
09
July
2020
Çok geçmiş olsun.Allah yardımcınız olsun bizde yaşadık.