COLUMN, Rens van der Vorst,
16
juni
2023
|
09:38
Europe/Amsterdam

Gekreun in de Chevvy

Soms ontstaan ideeën voor een column tijdens een wandelingetje. Ik bedoel dat letterlijk. Bijvoorbeeld: pas liep ik door een woonwijk en hoorde ik een verschrikkelijk gekreun. Werd er iemand afgetuigd? Was het ruige seks? Of allebei? Nieuwsgierig liep ik verder. Het waren Engelse mensen. Het ‘yeah, lick my pussy’ liet weinig, of misschien juist veel, aan de verbeelding over.

Waar kwam het geluid vandaan? Stond er ergens een raam open? Ineens hoorde ik dat het geluid uit een auto kwam. Een lichtblauwe, glimmende Chrysler Imperial die in de jaren ‘70 gebruikt werd door Amerikaanse tieners om te flikflooien. Alleen nu zat er niemand in de auto.

Ik tuurde naar binnen en snapte wat er aan de hand was. Op de passagiersstoel lag een JBL-box. Waarschijnlijk werd die gebruikt om podcasts of muziek mee te beluisteren en was de Bluetooth-koppeling nog actief. Ergens in het rijtje woonhuizen zat iemand op de WC stiekem porno te kijken, denkend dat het geluid uit stond.

Terwijl het beffen luidruchtig overging in ritmisch gekreun en gebonk, ontstond een oploopje rond de auto. Er werd gegniffeld. En toen werd het ineens stil. ‘Klaar,’ zei iemand droogjes. ‘Of lege batterijen,’ opperde iemand anders.

Over een paar dagen zou de prachtige Chrysler weer trots de wijk inrijden, nagestaard door de buurtgenoten. Jaloers, zou de eigenaar tevreden constateren. Een rukker in een oldtimer, zouden zijn buurtgenoten denken. Win-win.

En dan nog zijn er mensen die denken dat technologie de wereld niet beter maakt, dacht ik terwijl ik tevreden doorwandelde.

 Rens van der Vorst is technofilosoof, werkt bij Fontys hogescholen ICT en Engineering en is auteur van diverse boeken, waaronder het onlangs verschenen Digitale Gremlins. Lees hier de eerdere columns die hij voor Bron schreef. 

Reageren kan hieronder. Eenmaal gepubliceerde reacties worden niet verwijderd

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.