Eindhoven,
25
september
2018
|
16:38
Europe/Amsterdam

Wel animo voor minister, nu nog voor ouderenzorg

Hugo de Jonge – minister Volksgezondheid, Welzijn en Sport – was gisteren te gast bij verpleeghuis Peppelrode in Eindhoven voor Purple meets Grey. In de college tour-setting ging de minister de discussie aan met studenten van Fontys en Summa College, ouderen en zorgwerkers over het enthousiasmeren van jongeren voor de ouderenzorg.

Kwart over vijf. Presentatrice Wendy-Jane Quaijtaal van Vitalis, de organisatie achter dit mooie initiatief, vertelt het publiek dat de minister in de file staat. Om de tijd te vullen, worden studenten en zorgwerkers uit het publiek uitgenodigd om op het podium hun keuze voor de zorg uit te komen leggen.

Als de minister is gearriveerd en op het podium heeft plaatsgenomen, is er tussen de vragen van de presentatrice door ruimte voor het publiek om eigen vragen te stellen. Een paar studenten en zorgwerkers grijpen hun kans. De Jonge beantwoordt hun vragen, naar eigen zeggen “maar al te graag”, en gaat er ook uitgebreid op in. Volgens sommigen in het publiek soms iets té uitgebreid: zij raken de concentratie kwijt of gaan de discussie aan met hun buren.

Selfie
Om de bijeenkomst passend af te sluiten, wordt een selfie genomen met het publiek op de achtergrond. Wanneer het de presentatrice niet lukt iedereen erop te krijgen, neemt ‘de vloggende minister’, zoals Wendy-Jane hem noemt, het heft in eigen handen. De Jonge moet na het interview snel weg vanwege zijn drukke schema, maar neemt nog wel de tijd om een praatje te maken met de aanwezige ouderen.

Na afloop wordt iedereen uitgenodigd om onder genot van een drankje en bitterballen na te kletsen of kennis te maken met de ouderen, want daar was het immers allemaal om te doen. [Sanne Compiet]