februari

Evaluatie laadlockers

Wat gebeurt er in de honderden verschillende lokalen en ruimtes van een campus? In deze rubriek worden de krochten van Fontys opgezocht, worden deuren die normaal gesloten blijven geopend en vertellen zowel medewerkers als studenten wat zij in een bepaalde ruimte aan het doen zijn.

Boilerplate

Wie: Frank Keuter, Sjack van Ekert en Wil van Wanrooij
Wat: projectleiders Dienst Huisvesting, Safety & Security en Vastgoedbeheer
Waar: P2 campus Stappegoor

“Wat wij hier doen? Helemaal niks! Nee, haha, dat is niet waar. We zijn de pilot over de laadlockers aan het evalueren. In november zijn er als proef 24 rvs-laadlockers geplaatst bij de fietsenstallingen op campus Stappegoor in Tilburg.

Op zich zijn we tevreden over hoe het gaat. We willen voorkomen dat studenten, medewerkers of gasten de batterij van een e-bike mee naar binnen nemen om ‘m daar op te laden. Tot nu toe gaat dat goed. Ook al zitten we nu niet in een seizoen waarbij veel mensen op de fiets stappen, we zien toch dat er gebruik wordt gemaakt van de laadlockers, die zich buiten bij de fietsenstallingen bevinden.

We zijn nu aan het bekijken hoe we dit Fontysbreed kunnen aanvliegen. Momenteel staan de laadlockers alleen nog in Tilburg, maar er is vraag naar vanuit verschillende locaties. Iedereen staat te trappelen om die dingen te implementeren. Zo ver zijn we nog niet, omdat er met juridische zaken nog wat dingen afgehandeld moeten worden. Maar als het aan ons ligt, gebeurt het liever gisteren dan vandaag." [Karen Luiken]

Reageren kan hieronder. Eenmaal gepubliceerde reacties worden niet verwijderd