Eindhoven,
23
maart
2023
|
10:06
Europe/Amsterdam

Susan Beckers grijpt naast finale Docent van het Jaarverkiezing

Susan Beckers, die in januari werd uitgeroepen tot Docent van het Jaar van Fontys, heeft het niet tot de vier landelijke finalisten geschopt. “Jammer, maar ook weer niet.”

Vandaag zijn de vier finalisten van de Docent van het Jaarverkiezing, georganiseerd door het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO), bekendgemaakt. Birgit Boogaard van Wageningen Universiteit, Ed van Beeck van Erasmus Universiteit Rotterdam, Erik-Jan Broers van Universiteit Tilburg en Jim Portegies van TU Eindhoven zijn nog steeds in de race voor de landelijke titel.

Op 24 april wordt de uiteindelijke winnaar gekozen. In de Stadsschouwburg van Utrecht zullen zij dan een mini-college geven over hun vakgebied, waarna de jury een oordeel uitspreekt over de vaardigheden van de docenten. De docent die hier als beste uit de bus komt ontvangt niet alleen de eervolle titel, maar ook een fysieke prijs, ontworpen door HKU-student Ellen Lensink, een erefunctie in het Comeniusnetwerk en een beurs, die te besteden is aan onderwijsinnovatie. 

De in Sittard werkzame docent Susan Beckers, die bij Fontys unaniem als winnaar werd verkozen vanwege haar aanstekelijke en enthousiasmerende aanpak, heeft vrede met deze uitslag. “Aan de ene kant is het natuurlijk jammer dat ik er niet tussen sta, maar aan de andere kant ook weer niet. De mensen die geselecteerd zijn, zijn dat natuurlijk niet zonder reden. Ze doen ongetwijfeld hele goede dingen.” [Karen Luiken]

Reageren kan hieronder. Eenmaal gepubliceerde reacties worden niet verwijderd

Reacties 1 - 1 (1)
Bedankt voor uw bericht.
Frans
24
March
2023
Nou, super goed gedaan, hoor, Susan. Mijn waardering heb je! Docentschap is een mooi beroep.