Tilburg,
13
februari
2019
|
18:35
Europe/Amsterdam

Studenten onthullen Tilburgse geluksplekken

Van welke plekken worden Tilburgers gelukkig? Vijf studenten Communicatie hielden de afgelopen maanden samen met geluksonderzoeker Leo Bormans en Citymarketing Tilburg een zoektocht naar de beste geluksplekken van Tilburg. De dertien locaties werden woensdag in het Factorium in Tilburg onthuld.

Onder andere de omgetoverde LocHal, de Piushaven en het Textielmuseum staan op de lijst. “We hebben zoveel mogelijBo Rietveld en Maxime van Bergenk Tilburgers benaderd via social media, maar zijn ook face to face op mensen afgestapt. We hebben hen gevraagd van welke openbare locaties in Tilburg zij gelukkig worden”, vertelt student Bo Rietveld.

Herinnering
De studenten ontvingen meer dan 1000 reacties waarin ruim 80 unieke plekken werden genoemd. Vooral parkjes en locaties met een boeiende historie deden het goed. “Ze nomineerden ook vaak plaatsen waar ze een bepaalde herinnering aan hebben”, vult student Maxime van Bergen aan. “Een man koos bijvoorbeeld het ziekenhuis, omdat zijn kinderen daar geboren zijn.”

Gelukstips
Uiteindelijk werden er dertien plekken geselecteerd, die nu gebundeld zijn tot een boekje. Leo Bormans, geluksambassadeur en auteur van The World Book of Happiness, schreef daarbij gelukstips en opdrachten op die bezoekers kunnen uitvoeren als ze op die plek zijn.

Zo tipt Yasmine Vermeerhij bij de Vijfsprong in Tilburg: ‘Let op alle details in de architectuur. Noem minstens vijf elementen die je meestal ziet terugkeren. Nauwkeurig observeren en genieten van schoonheid maken ons gelukkiger.’

“Geluk zit heel erg in hoe je naar de wereld kijkt”, legt student Yasmine Vermeer, die ook aan het project meewerkte, uit. “We komen te weinig buiten en leven zo gehaast. We staan door die snelle wereld niet stil bij waar we echt gelukkig van worden, of waar we dankbaar voor zijn.”

“Je kunt je geluk vergroten door je manier van denken te veranderen en juist bij dat soort dingen stil te staan. De tips in het boekje kunnen je daarbij helpen. En hopelijk komen mensen door deze geluksplekken ook gewoon meer buiten en leren ze de stad op een andere manier kennen.”

Dutch Happiness Week
Tijdens de Dutch Happiness Week, van 16 tot en met 24 maart, worden op de geluksplekken activiteiten georganiseerd. Bron schreef eerder over het programma van de Dutch Happiness Week. [Eva Witte] 

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.