Eindhoven,
07
maart
2022
|
15:04
Europe/Amsterdam

Roboticateam Rembrandts flikt het weer

Team Rembrandts did it again. Het in Eindhoven gevestigde roboticateam heeft afgelopen weekend twee prijzen gewonnen bij een roboticawedstrijd in het zuiden van Florida en kwalificeert zich daarmee voor de wereldkampioenschappen in Texas eind april.

De Brabantse delegatie bestaat uit 75 middelbare scholieren, studenten - een flink deel van Fontys - en professionals. Gedurende het hele jaar wordt er getraind om uiteindelijk in zes weken tijd een robot te bouwen waarmee in Amerika deel wordt genomen aan internationale roboticacompetities. 

Afgelopen weekend streed Team Rembrandts gedurende twee dagen in het zuiden van Florida tegen 33 teams uit vijf verschillende landen. Met succes: de groep pakte (niet voor het eerst) de winst en kwalificeert zich daarmee voor de wereldkampioenschappen die van 20 tot en met 23 april worden gehouden in Texas. 

Uitmuntend succes
“We hebben gewonnen en zijn daarmee automatisch gekwalificeerd”, zegt Laurens Hoogendijk, afstudeerstagiair binnen Fontys. “Maar we hebben ook de Engineering Inspiration Award in de wacht gesleept. Deze staat voor uitmuntend succes in het bevorderen van respect en waardering voor techniek binnen de school of organisatie en gemeenschap van een team.” 

Het voordeel van die tweede winst is groot, vertelt Laurens. “De 5.000 euro inschrijfkosten die je normaal gesproken voor de wereldkampioenschappen moet inleggen, wordt nu voor ons betaald.”

Naar Orlando
Komend weekend strijdt Team Rembrandts tijdens een tweede competitie, dit keer in Orlando. “Daarna komen we terug naar Nederland. We nemen onze robot mee en gaan ons voorbereiden op het WK. Dat doen we door allerlei kleine aanpassingen te doen. We kijken naar wat de robot goed of juist minder goed heeft gedaan en perfectioneren onze strategieën.” [Karen Luiken]

Reacties 1 - 1 (1)
Bedankt voor uw bericht.
Wil en Joke Verscheijden
09
March
2022
Proficiat allemaal Geweldig Heel veel succes en plezier de komende dagen
Trotse grootouders van Charle