Eindhoven,
12
maart
2018
|
12:29
Europe/Amsterdam

Taart staat klaar voor Team Rembrandts

Bij Fontys Engineering stond vanochtend de taart klaar. ‘Hun’ Team Rembrandts werd dit weekend kampioen tijdens de Orlando Regional in Florida met robot Metric. Het was een bloedstollende wedstrijd, zeggen de deelnemers. Vandaag kwamen ze aan op vliegveld Eindhoven, waar ze een warm onthaal kregen.

Na wekenlang oefenen in een loods in Vorstenbosch, is het Team Rembrandts dit weekend gelukt kampioen te worden in Orlando met hun robot Metric. Rembrandts mag nu net als vorig jaar meedoen aan de wereldkampioenschappen in Detroit in april. Het team bestaat uit studenten van Fontys Engineering en van andere scholen, zoals het Zwijssen College in Veghel.

De Brabanders doen elk jaar (met een ander team) mee aan de Amerkaanse wedstrijd, omdat er in Europa geen competitie is. Er is steeds een andere opdracht. Dit keer moest de robot pakketten oppakken en die op twee hoogtes in weegschalen schieten.

Vaker in de prijzen
In de afgelopen vijf jaar heeft Team Rembrandts al 11 verschillende prijzen in de wacht weten te slepen. Zo won het team onder andere de Rookie Allstar Award 2013 voor de beste nieuwkomer, Engineering Inspiration Award 2014 & 2015, Industrial Design Award 2017, Quality Award 2017 en het won vorig jaar ook de Orlando regional 2017. In de finale van de wereldkampioenschappen haalde het team vorig jaar de kwartfinales. [Petra Merkx]