Eindhoven,
12
april
2022
|
14:47
Europe/Amsterdam

Roboticateam Rembrandts bereidt zich voor op WK

Team Rembrandts is pas net een paar weken terug van roboticawedstrijden in Zuid-Florida, maar maakt zich nu alweer op voor een nieuw tripje naar Amerika. Op 18 april stapt de groep in het vliegtuig voor de wereldkampioenschappen in Houston. 

Begin maart streed Team Rembrandts gedurende twee dagen in het zuiden van Florida tegen 33 roboticateams uit 5 verschillende landen. De Brabantse delegatie pakte de winst en kwalificeerde zich daarmee voor het WK, dat van 20 tot en met 23 april plaatsvindt in Texas.

Perfectie
De voorbereidingen voor dat grote eindspektakel zijn in volle gang. Met nog anderhalve week te gaan wordt er in het Eindhovense Microlab meerdere dagen per week hard gesleuteld aan het perfectioneren van de robot.

Teamlid Laurens“Dit is het enige sociale leven dat we nu hebben”, zegt Rembrandts-teamlid Laurens. “We zijn hier twee tot drie avonden per week en offeren onze weekenden ervoor op. Nu worden de laatste onderdelen in elkaar gezet. Daarna is het een kwestie van oefenen met besturen."

En dat is nodig, zegt student Joost. Want de concurrentie is moordend. “Bij voorgaande edities werd het WK opgedeeld in twee delen, waarvan een in Houston en een in Detroit. Nu heb je één groot WK dat dubbel zo groot is. Met dubbel zoveel teams en dubbel zoveel concurrentie.”

Aandachtspunten
Toch zit de kans dat Rembrandts het ver kan schoppen er dik in. Laurens: “Voorgaande jaren wilden we dat onze robot heel veel verschillende dingen kon. Nu hebben we het simpeler gehouden en besteden we vooral aandacht aan de meest belangrijke punten.”

Hij heeft het over punten als het oppakken en schieten van ballen. “Maar een robot moet ook kunnen klimmen. Bij ieder WK wordt een nieuw spel gespeeld. De eisen worden vooraf bepaald. In het eerste weekend van januari krijgen we de spelregels. Zes weken later moet de robot helemaal af zijn."

Titel verdedigen
Af is-ie al een tijdje, perfect nog niet. Daar probeert Rembrandts nog alles aan te doen. “We gaan natuurlijk voor de winst, we moeten onze titel uit 2019 verdedigen. Er worden op verschillende vlakken prijzen uitgedeeld. Op team spirit bijvoorbeeld, safety of engineering inspiration.”

“Wij maken op het laatste punt de meeste kans omdat onze robot technisch mooi in elkaar zit. Als we die titel weten te pakken, mogen we automatisch meedoen aan het WK van volgend jaar". 

Bron gaat komende week mee naar Houston en doet dan dagelijks verslag van de verrichtingen en beslommeringen van Team Rembrandts. [Karen Luiken

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.