Eindhoven,
14
juni
2021
|
17:24
Europe/Amsterdam

NOS-verslaggever weg na incidenten op Fontys-kamp

De NOS neemt afscheid van een verslaggever die onlangs in het nieuws kwam wegens grensoverschrijdend gedrag op een introductiekamp van Fontys Hogeschool Journalistiek (FHJ). Volgens beide partijen is sprake van een onwerkbare situatie.

Het gaat om een kamp dat in 2014 plaatsvond. De journalist was daar te gast en zou op ongepaste wijze aan het flirten zijn geweest met mannelijke eerstejaarsstudenten. Naar aanleiding van een soortgelijke kwestie kwamen berichten hierover in april dit jaar via Twitter naar buiten.

Extern onderzoek
De NOS heeft naar aanleiding hiervan een extern onderzoek laten verrichten naar het gedrag van de man. 'De hoofdredactie van NOS Nieuws en hij zijn samen tot de conclusie gekomen hun samenwerking te beëindigen, omdat een onwerkbare situatie is ontstaan', stelt de NOS, die geen verdere toelichting geeft.

De kwestie kwam direct na het bewuste kamp al intern aan het licht bij Fontys. De man is destijds op zijn gedrag aangesproken door toenmalig FHJ-directeur Marjo Spee. Hij was niet langer welkom bij introductie-activiteiten. Besloten werd ook om alleen nog studenten, docenten en genodigde sprekers toegang te geven tot de intro-activiteiten en een vertrouwenspersoon mee te sturen. [Tim Durlinger]

 

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.