Eindhoven,
13
september
2022
|
17:04
Europe/Amsterdam

Kakkerlakkenplaag bij de buren

Deze week is op de TU/e-campus in Eindhoven, de overbuurman van Fontys-campus Rachelsmolen, begonnen met het bestrijden van een kakkerlakkenplaag. Het ongedierte zou zich vooral ophouden in de bewoonde verdiepingen van gebouw Luna. 

Cursor, het onafhankelijke nieuwsmedium van de TU/e, bracht afgelopen week het nieuws over de plaag. De bewoners van het gebouw vonden elkaar op Facebook, waar zij inventariseerden welke kamers er allemaal last hebben van kakkerlakken. Community café Hubble, dat zich ook in gebouw Luna bevindt, zegt kakkerlakvrij te zijn.

De beheerder van het gebouw is Plaza Resident Services (PRS). Die verwijst naar een rapport dat is opgesteld door Rentokil en waarin wordt gewezen op de mindere hygiëne in de kelderruimte en de afvalruimte van supermarkt Spar.

Volgens PRS gaat het het om een Duitse kakkerlaksoort die "waarschijnlijk is meegenomen door een buitenlandse bezoeker van het pand. Eerdere pogingen tot bestrijding waren niet succesvol. Daarom wordt nu het hele pand van boven tot beneden, studio voor studio, aangepakt. Kosten worden gedeeld tussen de eigenaar en TU/e." 

Muizen en ratten
Het is niet de eerste keer dat er een ongedierteplaag wordt geconstateerd bij de TU/e. In 2016 en 2018 was al eens sprake van een muizenplaag op die campus. In het voorjaar van 2018 werden ook bij Fontys muizen en later ook ratten gesignaleerd in en rond het inmiddels gesloopte R1-gebouw. [Jan Ligthart

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.