Eindhoven,
08
februari
2018
|
23:08
Europe/Amsterdam

Hoofdprijs voor sollicitatie-app

Bart Naber grote winnaar bij Student Startup Festival

Bart Naber.Bart Naber heeft een gouden idee: een soort Tinder voor sollicitanten. Terecht won hij met deze app, genaamd OTSO, gisteren de Mignotprijs 2018 bij het wedstrijdonderdeel van het Fontys Student Startup Festival. En mocht hij ooit zijn idee voor goed geld kunnen verkopen dan kan hij daarna altijd nog cursusleider pitchen worden.

Zes pitches werden gistermiddag gehouden bij de derde editie van dit evenement van het Fontys Centrum voor Ondernemerschap in Igluu in Eindhoven. Naber stak er met kop en schouders bovenuit, zo vonden zowel het publiek - twee maal zo omvangrijk als vorig jaar - als de professionele jury.

"Ik weet ook niet waar ik het vandaan heb", grijnsde Naber na afloop met de cheque van 1.500 euro in zijn handen. "Pitchen gaat mij gewoon heel gemakkelijk af." Dat is de helft van het verhaal. De andere helft is of je ook iets bijzonders hebt om óver te pitchen. Dat had Naber. Met zijn app kunnen werkzoekenden snel een geschikte vacature vinden en werkgevers kunnen zich de worsteling door talloze cv's besparen.


"En motivatiebrieven zijn al helemaal niet meer van deze tijd. Gemiddeld wordt bij de eerste selectie niet meer dan zes seconden besteed om te beoordelen of een kandidaat geschikt is. Werving kan veel goedkoper", aldus de vierdejaars student SPECO (Sportcommunicatie) in zijn verkooppraatje. Hij komt er wel.

Wodka
Dat geldt ook voor Willem Louwers en zijn Louers Wodka, Willem Louwers wordt geïnterviewd.een wodka die speciaal ontwikkeld wordt voor exclusieve clubs door heel Europa en waarvoor Louwers (vierdejaars Technische Bedrijfskunde) een extravagante verpakking bedacht. Omdat, zo betoogde hij eerder ook al in dit interview met Bron, alle andere wodkaflessen al op elkaar lijken. 


Mooi idee en Louwers is in de praktijk al een heel eind met zijn bedrijfje. Maar hij won er gisteren geen prijs mee. Zoals ook de startups Boiled, Eduskoel en het intrigerende Peerview buiten de boot vielen. De jury gaf de voorkeur aan Mind Mansion. Jordy Senssen hield een gloedvolle pitch over de software die hij samen met vier andere studenten ICT en Media Design ontwikkelt en die mensen beter en sneller van fobieën af kan helpen. Zij kregen de tweede prijs van 500 euro.  [Jan Ligthart]

 

download
Student Startup Festival 2018