Tilburg,
15
maart
2022
|
13:09
Europe/Amsterdam

Goed nieuws voor Purple: Wagenmakerij weer open

Het Purple Festival, afsluiter van de Fontys introductieweek voor eerstejaars, kan gewoon doorgaan in de Tilburgse Spoorzone. Het gebouw de Wagenmakerij is weer toegankelijk. De gemeente sloot het eerder vanwege technische mankementen.

Rick Houweling van Montopinto, dat het festival voor Fontys organiseert, liet eerder al weten dat de tijdelijke sluiting van het gebouw waarschijnlijk geen invloed zou hebben op het afsluitende feest in de Spoorzone.

Hij verwachtte dat hij er met de gemeente wel uit zou komen, bijvoorbeeld door andere plekken in de Spoorzone te gebruiken. Sowieso gebruikt Fontys ook al de Koepelhal op het oude NS-terrein in Tilburg.

Nu de Wagenmakerij weer toegankelijk is, is een aanpassing niet meer nodig en kan het Purple Festival eind augustus doorgaan zoals gepland. Er komen meer dan 10.000 eerstejaars.

Volgens Houweling zijn onder meer uit voorzorg een aantal extra stutpalen gezet, omdat bij een veiligheidsinspectie vragen kwamen over onder meer het dak. “De gemeente wil gewoon geen enkel risico nemen.” 

Ook het feest op 25 juni ter ere van het 25-jarig jubileum van Fontys wordt gedeeltelijk in de Wagenmakerij gehouden. [Petra Merkx]

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.