Eindhoven,
16
februari
2022
|
13:55
Europe/Amsterdam

Purple toch in Spoorzone, ondanks sluiting Wagenmakerij

De gemeente heeft de Wagenmakerij in de Tilburgse Spoorzone per direct gesloten vanwege acuut gevaar. Het Purple Festival van Fontys staat in augustus gepland in de Spoorzone. De organisatie denkt niet dat dit introfeest daarmee in gevaar komt.

Tijdens het periodieke veiligheidsonderzoek van de gemeente Tilburg van de gebouwen in de Spoorzone, bleek dat de Wagenmakerij op delen onveilig is. Er zouden onder meer problemen zijn met het dak en de elektriciteit.

Vanwege het acute gevaar is het oude NS-gebouw meteen gesloten. Er komt een vervolgonderzoek over wat er precies aan de hand is en welke maatregelen op korte en lange termijn moeten worden genomen.

Introductieweek
Dat zou gevolgen kunnen hebben voor het Purple Festival, het afsluitende feest van de introductieweek van Fontys in de Spoorzone. Daar komen elk jaar in Activiteiten in de Wagenmakerij bij een eerder Purple Festival.augustus meer dan 10.000 eerstejaars naar toe. Kan dit nu niet doorgaan?

Volgens Rick Houweling van Montopinto, dat het festival voor Fontys organiseert, is het nog te vroeg om hierover uitsluitsel te geven. Maar hij voorziet dat de sluiting van de Wagenmakerij Purple niet in de weg hoeft te zitten. 

Ten eerste hoopt hij dat tegen die tijd de problemen zijn verholpen. Daarnaast is de Wagenmakerij niet het enige gebouw waarin het festival plaatsvindt. “Ook de Koepelhal en het buitenterrein gebruiken we voor het festival. Bovendien staan er ook andere gebouwen in de Spoorzone die eventueel te gebruiken zijn.”

Goed overleg
Volgens Houweling is er goed overleg met de gemeente over de ontstane situatie en is iedereen zich ervan bewust dat voor een groot evenement als Purple oplossingen niet te lang op zich kunnen laten wachten.

In de Koepelhal zijn volgens Houweling overigens ook gebreken geconstateerd, maar die veroorzaken geen veiligheidsrisico’s en kunnen snel worden hersteld. [Petra Merkx]

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.