Eindhoven,
20
januari
2021
|
17:55
Europe/Amsterdam

Geen uitzondering avondklok voor hogescholen

Als de Tweede Kamer ermee instemt, geldt vanaf dit weekend een avondklok van half negen 's avonds tot half vijf 's ochtends. Hiermee hoopt het Kabinet een eventuele derde golf van coronabesmettingen voor te zijn. Er komt geen uitzondering voor het hoger onderwijs. 

Dit betekent voor het hoger onderwijs dat er geen praktijklessen en tentamens meer kunnen worden gehouden na 20.30 uur. Onderwijsorganisaties zoals de Vereniging Hogescholen, dringen er op aan dat wél een uitzondering wordt gemaakt en dan met name voor de tentaminering:

'De avonduren zijn vanwege de beperkende maatregelen van 1,5 meter en de beperkingen in het openbaar vervoer hard nodig. De examens en tentamens die nu in de avond gepland staan kunnen niet op een andere manier afgenomen worden. Daarnaast zijn er studenten die thuis niet in de gelegenheid zijn een digitaal tentamen te maken.'

Gebouwen Fontys
Het is op dit moment niet precies duidelijk wat bij Fontys nog wel en niet in de avonduren gebeurde. Het Fontys Crisisteam komt nog met een update als gevolg van de maatregelen die Rutte en De Jonge vandaag in een persconferentie aankondigden.

Op veel instituten, onder meer in Venlo, waren de gebouwen 's avonds al dicht. Maar sommige, zoals de Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, zijn 's avonds nog open.

Een aantal Fontys-studenten vertelde gisteren in een artikel op Bron al wat zij van de avondklok vinden. De avondklok geldt tot en met 9 februari. [Petra Merkx]

Reacties 1 - 1 (1)
Bedankt voor uw bericht.
Ronald
21
January
2021
Die lessen moeten zelfs eerder stoppen. Mensen moeten ook nog naar huis hè.