Eindhoven,
02
september
2021
|
22:59
Europe/Amsterdam

Fontys-bestuur: toch prikken op campus Venlo

Het Fontys-bestuur komt terug op een eerder besluit om de campus Venlo niet beschikbaar te stellen voor vaccineren. Dat besluit  was te overhaast genomen, aldus het bestuur. Als de GGD Limburg-Noord dat wil, mag zij de campus alsnog gebruiken als priklocatie voor studenten. 

Op 14, 15 en 16 september zou een 'prikruimte' op de campus in Venlo beschikbaar worden gesteld aan de GGD. Maar nadat directeur Bram ten Kate (Fontys International Business School) als gebouwbeheerder bezwaar had gemaakt, werd dat voornemen begin deze week afgeblazen. 

Het bestuur ging niet mee in het argument van Ten Kate dat een onderwijsinstelling zich niet met dit soort zaken bezig moet houden. In plaats daarvan stelde het college dat dit niet wenselijk was vanuit het oogpunt van eenheid binnen Fontys (op de campussen in de regio's Eindhoven en Tilburg komen geen priklocaties omdat de GGD's zeggen daar geen behoefte aan te hebben).

Dat, zo stelt collegevoorzitter Joep Houterman, was bij nader inzien een verkeerde beslissing. Die werd overhaast genomen en 'op basis van onvolledige informatie'. Wat er dan onvolledig was, blijft intern, zo zegt een woordvoerder van Fontys desgevraagd.  

Komende maandag heeft Fontys met de GGD Limburg-Noord een overleg over dit nieuwe besluit. 

Adviezen volgen
Het aanvankelijke besluit was opmerkelijk omdat Fontys de afgelopen anderhalf jaar op de letter de adviezen van de nationale overheid heeft gevolgd. En de minister van Onderwijs had eerder juist onderwijsinstellingen opgeroepen om vaccinaties op hun locaties te faciliteren wanneer de GGD’s dat wenselijk vinden.

Houterman: “We volgen voor wat betreft vaccinaties de lijn en de adviezen van de overheid, zoals we dat in de afgelopen periode ook deden bij bijvoorbeeld zelftesten en andere coronamaatregelen.”

Het besluit geldt voor alle locaties van Fontys, mocht er ook elders alsnog een verzoek komen van de GGD. [Jan Ligthart

Reacties 1 - 1 (1)
Bedankt voor uw bericht.
Hans Smaal
06
September
2021
O ja, Fontys for Society...