Eindhoven,
23
mei
2019
|
10:44
Europe/Amsterdam

Stemmen op de campus? Alleen in Tilburg

We mogen weer vandaag, stemmen! Dit keer op Nederlandse leden van het Europees Parlement. 

Bij Fontys in Tilburg kan dat zelfs op twee locaties! Tot 21.00 uur kunnen stemmers terecht bij Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK, ingang Zwijsenplein) en op de campus Stappegoor in gebouw P1 (foto). 

Bij die laatste liep het tot 9.15 uur nog geen storm, vertelde Boudewijn Waijers (links), lid van dit ‘Stembureau #705’: “We hebben 39 stemmers gehad. Maar misschien moeten de mensen nog even wennen. Bij de verkiezingen voor Provinciale Staten op 20 maart zaten we hier voor het eerst, nu voor de tweede keer.”

Eerder meldde Bron dat er dit jaar alleen een stembureau bij FHK zou zijn. Dat er nu (en op 20 maart) ook een is in gebouw P1, heeft volgens facilitair manager Jan Beun van dat gebouw te maken met een experiment waarvoor hij door de gemeente is benaderd: "Om een zo groot mogelijk publiek aan te spreken, experimenteert men met stembureaus op verschillende locaties." Beun verwacht dat op basis van een evaluatie hiervan een definitieve keuze wordt gemaakt.

Voor zover bekend zijn er op andere Fontys-locaties geen stembureaus inegricht. Dus, woon je in de gemeente Tilburg, heb je een stempas en moet je vandaag bij FHK of op Stappegoor zijn? Ga dan meteen even stemmen. En vergeet je ID niet! [Tim Durlinger]