Tilburg,
01
oktober
2019
|
16:32
Europe/Amsterdam

Chroom-6 vertraagt verhuizing ‘journalistiek’

Opleiding vier maanden later naar MindLabs Tilburg

De verhuizing van Fontys Hogeschool voor de Journalistiek (FHJ) binnen Tilburg loopt vier maanden vertraging op. Voornaamste oorzaak is dat in het beoogde nieuwe pand, MindLabs in de Spoorzone, het kankerverwekkende Chroom-6 is aangetroffen. Dat moet door een gespecialiseerd bedrijf worden verwijderd.

FHJ zou in de oorspronkelijke planning na de zomervakantie van 2021 haar intrek nemen in dit pand. Dat bestaat deels uit nieuwbouw en uit een verbouwing van de voormalige locomotiefloods Hal 70. Enkele monumentale muren en spanten daarvan blijven overeind.

“De vertraging komt hoofdzakelijk doordat er Chroom-6 is aangetroffen op de bestaande spanten die we wensen te behouden”, aldus procesmanager Gabriël Bergmans van FHJ/MindLabs. “Deze spanten worden volledig schoongemaakt. Op dit moment denken we dat de oplevering in de tweede helft van 2021 zal zijn.”

Geen probleem
Daarmee valt het plan in duigen om FHJ in de zomervakantie van 2021 te verhuizen. Volgens directeur Marjo Spee van ‘journalistiek’ is ervoor gekozen om niet direct bij de oplevering te verhuizen, maar wat langer te wachten. “Dan verhuizen we tijdens de kerstvakantie. Dat is voor ons geen probleem.”

Bergmans geeft aan dat het Impressie binnenkant nieuwe Mindlabs - Ector Hoogstad Architectenverhuizen van een opleiding idealiter in de zomervakantie gebeurt. “Dat is nu niet meer haalbaar. Om dan meteen een jaar op te schuiven, is ook niet nodig. Het kan in één weekend, maar bij FHJ kan ik me voorstellen dat met name de studio’s meer tijd vergen om te verhuizen.”

P8 op schema
Hij is ook verantwoordelijk voor de nieuwbouw van P8, op de Tilburgse campus Stappegoor. Die ligt op schema. De twee instituten Fontys Academy for Creative Industries (ACI) en FHICT op deze campus verhuizen 6 december. Op 9 december starten de colleges in de nieuwbouw.

MindLabs in de Tilburgse Spoorzone betreft een investering die Fontys samen met de gemeente en de provincie doet. De andere gebruikers – University Tilburg, DPG Media (voorheen Persgroep), ROC Tilburg en Uitgeverij Zwijsen – huren straks een deel ervan. Fontys krijgt in het gebouw zo'n 4000 vierkante meter, vertelde Bergmans eerder aan Bron. [Tim Durlinger]

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.