Tilburg,
24
september
2020
|
18:03
Europe/Amsterdam

Campus Stappegoor, herken je het nog?

Er is een aantal dingen veranderd op de campus sinds deze zomervakantie. Roken moet buiten de poort, de wandelgangen zijn een doolhof en Sodexo is vervangen door de Jumbo.  

Grote groepen studenten lopen heen en weer tussen de Jumbo en Fontys-campus Stappegoor in Tilburg. Sinds de oude cateraar Sodexo is vertrokken, moeten Studenten komen terug van de Jumbo.de studenten en medewerkers hun lunch ergens anders vandaan toveren. De broodjesafdeling van de Jumbo profiteert zo te zien goed van het vertrek van Sodexo.  

Hoop sigaretten
Een gezonde verandering is het niet, want de studenten worden verplicht om via een walm van rook de school te verlaten. Rokers mochten eerst roken op de aangegeven rookzones, maar die zijn sinds het verbod op roken op campussen sinds 1 augustus, verplaatst naar de hekken bij de uitgang.  

Bij de uitgang is er geen plek om peuken te deponeren. Dat resulteert in een hoop sigaretten op de grond bij de uitgang, Peuken bij de poort.verzameld door Fontys- en ROC-studenten. De dichtstbijzijnde prullenbak bevindt zich op de campus, maar met een sigaret in de hand de campus op, dat mag natuurlijk niet. 

Kantine als klaslokaal 
Als je het P1-gebouw naar binnen wilt, wijst een controleur naar de sticker waarop staat dat er maar twee personen per keer de draaideur mogen gebruiken.   

Bij binnenkomst is de hal leeg. De ruimte wordt alleen gevuld door aanwijzingsborden en pompjes desinfecterende handgel. Wat opvalt, is dat de kantine is omgetoverd tot klaslokaal. 

Looproutes en rotondes 
In het vierkante midden van P1 is het normaal al ietwat verwarrend, maar nu moet je extra opletten. Je mag bij binnenkomst twee richtingen op, rechts of links.  Het zou helpen als de looproutes als een rotonde werken, want als je nu naar de andere kant loopt, moet je weer naar Onherkenbaar P3 na verbouwing.buiten en opnieuw beginnen met de zoektocht naar een lokaal. 

 De studenten die les hebben in andere gebouwen, hebben het wat makkelijker met navigeren. Zij komen binnen in lege hallen met duidelijke aanwijzingen. Bij de ict-opleiding in P8 zit een tweetal studenten te kletsen op een bankje. Zij zijn een minderheid, zelfs vergeleken met de schoonmakers.  

Onherkenbaar P3 
Bij de Juridische Hogeschool in P3 is een groepje studenten aan het praten in een voor de rest lege, maar opmerkelijk nieuwe aula. De student Academy for Creative Industries die er tot vorig jaar nog zat (en inmiddels is verhuisd naar P8) zou het niet meer herkennen.    Vooral het plateau met de nieuwe stoelen en tafels vallen op. Zij zijn afgeschermd van elkaar door glazen wanden. Perfect in een tijd als corona. 

Niet zo serieus 
Bij de circusopleiding nemen ze de afstandsmaatregelen niet zo serieus. Dat is ook redelijk makkelijk, want dit is de enige plek op de campus waar geen controleurs zijn.   De circusstudenten zitten tegen elkaar aan te lunchen, maar doen vervolgens wel een mondkampje op als zij het gebouw naar binnen gaan. [Kasper Wienk] 

Reacties 1 - 1 (1)
Bedankt voor uw bericht.
John van Riemsdijk
25
September
2020
Bij de circusopleiding worden de maatregelen wel serieus genomen, ook hier wordt regelmatig gecontroleerd, ook door de docenten van de opleiding.
Soms moet men er even aan herinnerd worden...