Eindhoven,
17
januari
2018
|
19:00
Europe/Amsterdam

Brabantse politieke partijen hebben hart voor de binnenstad

In aanloop naar de Brabante Vastgoeddag - vandaag in 's-Hertogenbosch - analyseerde het Fontys-lectoraat van Cees-Jan Pen de verkiezingsplannen van politieke partijen. Welke partijen willen investeren in de binnensteden? Pen houdt zich als lector De Ondernemende Regio onder meer bezig met de herinrichting van binnensteden, waarover hij vandaag ook een lezing gaf.

De Brabantse Vastgoeddag ging over de investeringskansen voor Lector Cees-Jan Pen.vastgoedontwikkelaars, beleggers en ondernemers in BrabantStad (samenwerkingsverband tussen Breda, Eindhoven, Helmond, 's-Hertogenbosch en Tilburg). Onder meer oud-burgemeester van Tilburg Peter Noordanus was één van de sprekers. Pen gaf een lezing over ‘de kansen en bedreigingen voor het veranderende winkellandschap in BrabantStad’ en over hoe gemeenten hun winkelgebieden in de binnensteden compacter, vitaler en duurzamer kunnen maken.

In aanloop naar de Vastgoeddag analyseerde het lectoraat van Pen de verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen van de vijf grootste Brabantse steden (B5). Daaruit bleek dat ze ‘investeren in de binnenstad’ hoog op de agenda hebben staan.

Het meest inspirerende verkiezingsprogramma voor wat betreft de aanpak van de binnenstad is volgens Pen die van D66 Eindhoven. “Investeren in de binnenstad staat hoog op de agenda en ligt in lijn met eerdere analyses van mijn hand”, zegt Pen in Vastgoedjournaal.nl. “In de B5 is er veel aandacht voor de binnenstad en je ziet dat de binnenstad echt wordt gezien als het duurzaam kloppende hart van de stad”.

Pen was ook genomineerd voor de titel 'Brabantse vastgoedman van het jaar', maar die titel viel René Maas van Maas-Jacobs ten deel. Pen was genomineerd omdat hij met zijn lectoraat De Ondernemende Regio een actieve pleitbezorger is voor duurzaam beleid op het gebied van (her)gebruik kantoorpanden, de ontwikkeling van binnensteden en het stimuleren van de circulaire economie. Meer hierover kun je lezen in een interview dat Bron eerder met Pen had. [Petra Merkx]