Eindhoven,
08
juni
2022
|
11:48
Europe/Amsterdam

Arian Steenbruggen nieuw bestuurslid Fontys

Het college van bestuur van Fontys kent een nieuw lid. Arian Steenbruggen volgt in het nieuwe collegejaar Elphi Nelissen op, die eerder dit jaar bekendmaakte bij Fontys te vertrekken. 

Tussen Nelissen en de andere twee leden van het college van bestuur Joep Houterman en Hans Nederlof was een onoverbrugbaar verschil van mening ontstaan over hoe Fontys bestuurd moet worden. Sindsdien werd zij tijdelijk vervangen door Frans Möhring, directeur dienst P&O van Fontys.

Steenbruggen (53) heeft met name als het om onderzoek gaat haar bestuurlijke sporen ruim verdiend.  Zij is sinds 2016 directeur van het domein Exacte- en Natuurwetenschappen en lid van het directieteam van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek. 
Eerder was ze onder andere Hoofd Onderzoek bij een faculteit van de Universiteit Utrecht en lid van het directieteam van de Environmental Science Groep van Wageningen University & Research. 

Steenbruggen woont in Houten, heeft een partner en twee kinderen. Ze rondde in 1994 de studie Geochemie af aan de Universiteit Utrecht en promoveerde aan dezelfde universiteit en faculteit in 1999, op een onderzoek in de Geochemical Engineering. [Jan Ligthart]

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.