Sittard,
24
november
2020
|
10:39
Europe/Amsterdam

Zware onderwerpen behandelen we in de klas

Iedereen heeft te maken met de coronapandemie. In een serie korte verhaaltjes laat Bron studenten van Fontys vertellen wat hen bezighoudt in deze crisistijden. Deze week: Luuke (21), student Pedagogiek in Sittard.  

“De grootste verandering is dat ik altijd veel op stap ging en nu niet meer. Ik ben veel thuis, waardoor mijn sociale contacten steeds minder worden.

We gaan ook minder naar de opleiding dan voorheen, waardoor je studententijd niet optimaal benut wordt. Gelukkig is dat ook het enige wat echt heel vervelend is, want ik bespaar veel geld door niet uit te gaan.

Ik doe nu de minor jeugdhulpspecialist. Normaal moet je voor deze minor vijf dagen per week op school zijn, maar nu is dat twee dagen. Dat is vaak maar anderhalf uur en dan gaat iedereen naar huis en online verder met de lesstof.

Wat minder noodzakelijk is doen we gewoon thuis, maar we bespreken ook vaak zware onderwerpen als kindermishandeling, huiselijk geweld en kindermisbruik. Het is goed dat we dit soort onderwerpen in de klas kunnen bespreken.

Ten opzichte van mijn vriendinnen bij andere studies hebben wij het goed. Ik hoor dat die bijvoorbeeld een achterstand hebben met de lesstof, maar dat valt bij ons mee. De opleiding denkt goed mee om te helpen waar het kan. Ik lig met al mijn medestudenten prima op schema en ik ervaar ook geen grotere werkdruk dan normaal. Onze opleiding zorgt goed voor ons.” [Kasper Wienk]

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.