Eindhoven,
16
augustus
2023
|
08:46
Europe/Amsterdam
Zomerrecepten van de redactie
Inspiratieloos in de keuken? De redactie van Bron heeft een aantal recepten op een rijtje gezet. De één fris en zomers, de ander pittig en gezond. Voor ieder wat wils!
Pittige wraps met frisse knoflooksaus
Wat heb je nodig voor de wraps en vulling?
- Volkoren wraps
- Zoete aardappel
- Sperzieboontjes
- Kipgehakt
- Rode ui
- Tomatenpuree
- Tandoori Masala-kruiden
En wat heb je nodig voor de saus?
- Magere kwark
- Komijnpoeder
- Cayennepeper
- Verse knoflook
- Peper en zout
Hoe maak je het?
- Snijd de zoete aardappel in stukjes en kook deze samen met de sperzieboontjes in een pan met water. Bak ondertussen in een andere pan met olie het kipgehakt en de ui.
- Als de zoete aardappel en boontjes gaar zijn, giet je deze af en voeg je ze bij het kipgehakt. Voeg daarna ook de tomatenpuree en Tandoori Masala-kruiden toe. Een beetje op gevoel, ik doe altijd maar wat.
- Maak terwijl je de boel bakt het sausje. Doe wat kwark in een kommetje en voeg een paar teentjes verse knoflook toe. Beetje cayennepeper erbij (niet te veel als je niet van spicy houdt), beetje komijnpoeder, beetje peper en een beetje zout.
- Verwarm de wraps, beleg ze met de vulling, gooi er een goeie kwak saus overheen en eten maarrrrr. Smakelijk!
Grassap
Gras is gezond! Het zit boordevol antioxidanten. Alleen kunnen mensen het niet eten. Maar we kunnen het wel drinken! Wat heb je ervoor nodig?
- Gras
- Water
Hoe maak je het?
- Pluk een flinke hand onbespoten, onbelopen en onbemest gras.
- Was dit goed en doe het samen met een groot glas water in een blender en mix.
- Zeef door een kaasdoek of een schone, niet pluizende, katoenen theedoek.
- Voor een verkoelende zomerdrank: mix met bruiswater, een vleugje vlierbloesemsiroop en een schijfje citroen.
- Proost!
Zomerse salade
Heb je geen zin om te koken tijdens een warme zomerdag? Geen enkel probleem, want voor nog geen acht euro heb je binnen een handomdraai een heerlijke zomerse salade op tafel staan voor jou én je visite. Budgetproof smullen dus!
Benodigdheden voor twee personen:
- 1 zakje veldsla
- 1 mango
- 1 pakje serranoham
- 1 Bol burrata
- Balsamicoazijn
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Verdeel de sla over twee borden.
- Schil de mango, snijd het vruchtvlees in stukjes en verdeel over de sla.
- Scheur de plakken serranoham in kleinere stukken en verdeel deze ook over de sla.
- Snij de bol burrata over de helft en leg deze in het midden van de borden.
- Garneer met balsamicoazijn, peper en zout naar smaak.
- Bon appetito!
Reageren kan hieronder. Eenmaal gepubliceerde reacties worden niet verwijderd
Bedankt voor uw bericht.