COLUMN, Inge van de Vorst,
03
februari
2021
|
09:39
Europe/Amsterdam

Workout met Ketjap

Bewegen is belangrijk voor je vitaliteit, ik weet het. En lekker. Ook dat weet ik. Ik doe het alleen niet veel momenteel. Mijn steeds krapper zittende broeken bevestigen het: hoog tijd om weer wat sportieve beweging te brengen in dat luie lijf van mij. Hoe doen katten dat trouwens? Die liggen zowat de hele dag te suffen en zijn tòch in vorm. Jaloersmakend!

Een vriendin uit Den Haag nodigde me uit voor haar online ‘Wakker Worden Workout’. Dat leek me wel wat: drie keer in de week een half uurtje in de vroege ochtend via Zoom yoga en buikspieroefeningen doen. Haar broer in Friesland - die fysiotherapeut is – doet op zijn vrije dag ook mee, als co-trainer. Om zijn creativiteit wakker te houden, werkt ie met steeds een ander huis-tuin-en-keuken-attribuut zoals een wc-rol of een stoel. Dit keer was het een steelpannetje.

Met op mijn scherm een bonte verzameling mensen die ook wakker wilden worden, stond ik klaar in mijn sportkloffie, op een matje in de woonkamer. Na de warming up gingen we met het pannetje in de weer. Met gestrekte armen, liggend op mijn buik, volgde ik nauwgezet alle aanwijzingen op. In opperste concentratie, kin op de mat, deed ik mijn best vloeiende bewegingen te maken vlak boven de grond, toen me een wat onbestemd gevoel bekroop. Ik keek omhoog. Mijn blik kruiste die van Ketjap, de kat. Vanaf de bank keek hij op me neer als een strenge bootcamp instructeur. Zodra ik bewoog, volgde hij in een vloeiende camerabeweging het pannetje, terwijl ik het naar rechts uitstrekte en weer terug naar voren stak. Toen keek hij me weer strak in de ogen, alsof ie wilde zeggen ‘hou toch op, mens’.

Gelukkig hielden mijn vriendin en haar broer het tempo en de humor erin en waren we al bijna bij het eind van de les. Blij en voldaan keek ik in de wakkere Zoomogen van mijn sportmaatjes en wenste hen een fijne dag.

En de kat? Die sliep.

Inge van de Vorst is oprichter van De Liefdesdokter en zij is docent bij Fontys Hogeschool HRM en Psychologie en coachende vaardigheden voor docenten Fontysbreed.

Reacties 1 - 1 (1)
Bedankt voor uw bericht.
koosje
09
February
2021
mooi!
goed bezig samen zo:))
het 'gewone' dagelijkse leven leuk maken, daar houd ik zo
van! zeker in coronatijden!
Inge
11
February
2021
Dank je Koosje. Precies. Hoe doe jij dat?