Eindhoven,
06
november
2019
|
16:24
Europe/Amsterdam

“Wij zijn trots op ons vak en we willen ons laten horen”

Wat zou je doen als je toekomstige baan in gevaar is? De eerstejaars studenten van de pabo van Fontys in Eindhoven weten het wel. Ze bleven vandaag niet onopgemerkt met hun lerarenprotest in de stad. “Je moet de regering duidelijk maken dat het tekort aangepakt moet worden”, zegt eerstejaars Martijn Roos.

Met flyers in de hand en in t-shirts met de tekst ‘wij zijn geen topprioriteit’ liepen ze van hun school op het TU/e-terrein naar de Effenaar. Hier vond een van de vele manifestaties vandaag in Nederland plaats. “Het leek ons gaaf om vanuit een protestmars gezamenlijk daarheen te lopen”, zegt Martijn. “We willen solidair zijn met de leraren.”

Hij dacht dat er minimaal vijftig man aanwezig waren, hopelijk honderd, maar de opkomst was matig. Toch waren de dertig aanwezigen erg luidruchtig en ze bleven niet onopgemerkt op het plein voor de Effenaar. “Wij zijn trots op ons vak en we willen ons laten horen.”

Gelukkig kon dat, want een paar dagen terug was de protestmars niet zeker. “In het weekend was het even stressen, ik had slapeloze nachten. We hadden de shirts en de spanborden al klaar en dan krijg je het bericht dat de staking niet doorgaat. Ik ben heel blij dat ik maandagochtend in het nieuws zag dat we vandaag wel de straat op konden.”

Kijk voor beelden en korte interviews met de studenten op het Instagram-account van Bron. [Kasper Wienk]

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.