Eindhoven,
02
december
2019
|
12:28
Europe/Amsterdam

En weer valt Teun in de prijzen

Teun Toebes, vierdejaars student Verpleegkunde en al langere tijd een van de meest spraakmakende studenten binnen heel Fontys, heeft weer een prijs in de wacht gesleept. Hij werd gisteren uitgeroepen tot 'grootste Visionair' tijdens de nationale verkiezingen van De Jonge 100. 

De Jonge 100 is de lijst van de 100 meest veelbelovende en inspirerende Nederlandse jongeren tot en met 25 jaar. Vorig jaar kende die lijst nog zes categorieën, en wonnen onder meer Matthijs de Ligt, Boyan Slat en Bilal Wahih. Dit jaar waren er vier categorieën en waren naast Teun rapper Snelle (grootste idool), voetballer Frenkie de Jong (sporter) en Rosalie de Graaf (ondernemer) de andere winnaars. 

En dat is vier
"De vierde onderscheiding al dit jaar. Ongelooflijk, hè...", reageert Teun op de dag na de uitreiking. Weer een volle zaal, weer felicitaties van alle kanten en weer allerlei media die aan hem trekken.

Teun eerder dit jaar met de George Maduro Prijs.Allemaal omdat hij zo hard aan de weg timmert met sTeun en toeverlaat, zijn initiatief dat meer aandacht voor menselijkheid in de zorg  bepleit en waarmee hij met name mensen met dementie geluksmomenten wil bezorgen. Hij won er al de Anneke van der Plaats-aanmoedigingsprijs, De Young Impact Award, de George Maduroprijs en nu de Visionairs Award van De Jonge 100 mee. 

En dan is de koek wellicht nog niet op. Want Teun is ook één van de genomineerden voor Brabander van het Jaar die op 12 december bij de Commissaris van de Koning op bezoek gaan. "Die dag horen we wie het geworden is. Maar de bekendmaking is pas op Eerste Kerstdag."

Geen routine
Op een podium staan als prijswinnaar, het wordt zo langzamerhand een routineklus voor Teun. Maar zo voelt het zeker niet voor hem. "Elke prijs is op zijn eigen manier belangrijk. Omdat elke verkiezing ook zijn eigen doelgroep heeft." In dit laatste geval zijn dat jongeren tot 25 jaar. Trots: "En dat zijn best grote namen waar ik bij De Jonge 100 nu het podium mee deel."

Tussendoor, je zou het bijna vergeten, doet hij ook nog een studie. "Zeker wel. Ik ben nu bezig met mijn afstudeeronderzoek. Dat lukt ook wel. Maar ik ben inmiddels wel andere dingen aan het terugschalen. Het wordt en werd allemaal een beetje veel. En ik wil wel bezig kunnen blijven met de dingen die ik echt belangrijk vind." [Jan Ligthart] 
 

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.