Eindhoven,
09
mei
2018
|
09:00
Europe/Amsterdam

Weer tussen de mensen

Het weer in Nederland is niet zoals in andere landen. Niet zoals in België en niet zoals in Duitsland, al liggen ze nog zo dichtbij.

Het weer in Nederland bevindt zich namelijk niet in de lucht, maar vooral tussen de gesprekken van mensen. Het weer in Nederland zorgt voor verbinding. Het is een begin en een afsluiting van een conversatie. De sleutel van een ontmoeting tot het gesprek van de dag.

We weten allemaal dat het warm is, we voelen de temperatuur en passen onze kledij erop aan. Toch, het moet gezegd worden. Gewoon om verbinding te maken.
Is het koud? Dan wordt er verteld dat het koud is. Is het warm? Dan moet er verteld worden dat het warm is met het nodige gepuf en gekreun erbij. Hier kun je lekker Nederlands over klagen, toch zal het weer zo blijven.

Dus start uw conversatie met het feit dat het warm is en eindig met de zin 'Geniet van het weer!', want dat is nou eenmaal het weer in Nederland. Het is niet in de lucht, maar vooral tussen de mensen.

Guusje Slagter is student aan Fontys Academy for Creative Industries, auteur van 'Dit Ben Ik' en 'De Kleine wereldverbeteraar' en eigenaar van Bureau Dit Ben Ik.