Eindhoven,
13
juli
2020
|
13:51
Europe/Amsterdam

We zijn leerlingen kwijtgeraakt

Iedereen heeft te maken met de coronapandemie. In een serie korte verhaaltjes laat Bron studenten van Fontys vertellen wat hen bezighoudt in deze crisistijd. Deze keer Esmee (21), zij studeert voor docent biologie in Tilburg.

“Ik ben naar mijn ouders in Nijmegen gegaan toen de coronacrisis uitbrak. Ik woonde in een studentenhuis en daar begon iedereen ziek te worden. En vanuit mijn ouders kon ik gewoon makkelijk werken en lekker vanuit de bank lessen volgen.

Tijdens het thuis studeren ben je natuurlijk flexibeler omdat je de eigen dagen kunt inplannen en je geen reistijd hebt. Ik kon daarom mijn studentenbaantje beter handelen en ook meer verdienen dan normaal, omdat ik tijd over had. Naast een baantje in de horeca, geef ik namelijk ook bijles aan scholieren en dat kon nu online.

Aan de andere kant is het wel zo dat je geen één op één contact meer met docenten hebt. Ik heb ook echt meer tijd moeten besteden aan schoolwerk omdat ik geen goede vragen kon stellen en het zo lastiger is om de stof goed te begrijpen. Dat was voor mij wel ‘een dingetje’.

Daarnaast werd mijn stage lastiger. Ik moest online lessen geven op mijn stageschool in Tilburg-Noord. Sommige mensen daar hebben weinig inkomen en veel leerlingen moesten in die tijd laptops aanschaffen of delen met zusjes of broertjes. Veel leerlingen van mij zijn daardoor ‘kwijtgeraakt’, waardoor ik mijn stage niet meer goed kon doen. Gelukkig heeft de opleiding daar wel goed rekening mee gehouden in de beoordeling.” [Jacky Eickes

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.