Eindhoven,
12
juli
2019
|
09:04
Europe/Amsterdam

We zijn allemaal winnaars

De wereld zit vol winnaars. Mijn LinkedIn stroomt over met awards en prijzen. Fontys-sites staan er vol mee. Docent van het jaar. ICTalentAward. Best Company. Jacques-de-Leeuw-Prijs. Aangejaagd door social media en onze competitieve wereld, zie je ze overal. Winnaars.

Maar waar er winnaars zijn, zijn er ook verliezers. Sterker nog, er zijn natuurlijk veel meer verliezers dan winnaars. De hele bedoeling van de verliezer immers is om het decor te vormen voor de winnaar. De verliezer verliest, dat is zijn rol. Tenzij hij leert om het perspectief te veranderen.

En dát, dames en heren, is meteen mijn gouden vakantietip!

Stel, u zit deze zomer op een strand. Tegenover u, op een handdoekje, zit een gespierde Italiaan. Brede schouders, getrainde armen, bovenbenen als boomstammen en van die blokjes op een gebruinde buik. Vanachter zijn modieuze zonnebril kijkt hij minachtend naar uw witte, ongestructureerde kantoorlichaam. De Italiaan voelt zich een winnaar. U voelt zich slecht.

Maar dat is niet nodig!

Immers, u kijkt naar een mooie Italiaan. De Italiaan moet naar u kijken. Volgens mij trekt u dan aan het langste eind. Sterker nog, de Italiaan heeft heel de winter getraind. Gezond gegeten. Misschien wel dure anabolen geslikt. En nu moet hij als beloning naar u kijken. U daarentegen heeft niets gedaan en u krijgt uitzicht op een mooie Italiaan.

Dus, smeer dat witte spek deze zomer nog maar eens lekker in, neem een cocktail, werp een blik op die Italiaanse loser en feliciteer uzelf. U bent óók een winnaar!

Prettige vakantie!

Rens van der Vorst is technofilosoof, hoofd IT Innovatie bij Fontys en auteur van 'Appen is het Nieuwe Roken' .

Reacties 1 - 1 (1)
Bedankt voor uw bericht.
Mark Klomp
13
July
2019
Mooi!
Dat gaat zo wel goed komen....