Eindhoven,
10
januari
2020
|
09:18
Europe/Amsterdam

Wat zou je doen met 30 miljoen?

Ik doe altijd mee aan de oudejaarstrekking. Niet voor de prijs. Die win ik toch niet. Ik doe mee omdat ik prijs zou kunnen hebben. Dat is een lekker gevoel. Daar kan ik heerlijk bij wegdromen. Wat zou ik doen met dertig miljoen?

Ik weet het wel. Ik zou in het Guiness Book of Records op zoek gaan naar haalbare records. In Mexico woont bijvoorbeeld een besnorde man met 2106 verschillende Smurfen. Ik zou 2107 Smurfen laten kopen, het record afpakken en de Mexicaanse man achterlaten met 2106 waardeloze Smurfen. En een snor.

Ik zou kartonnen draagtrays laten ontwerpen met kleine én grote gaten, zodat ik halve liters bier voor mijn vrienden én kleine glazen cola voor onze zonen in één keer kan dragen.

Ik zou spelers kopen van Willem II en ze naast me bij NAC op de tribune zetten. De tribune zou ik naar mij laten vernoemen. Ik zou een professionele waterfietsploeg starten (club ciclismo de agua) en daarmee verwarring stichten op de Zuid-Europese stranden.

Ik zou nieuwjaarsduiken opleuken met modellen slechts gekleed in een Unox-muts. Ik zou een carnavalshit laten componeren (iets met een Yak die drinkt op zijn gemak). Ik zou een snor laten implanteren. En nog veel en veel meer.

Maar wat ik zeker niet zou doen, is het geld gebruiken om Fontys vooruit te helpen. Ik zou geen nieuw e-learningsysteem kopen. Ik zou geen consultants inhuren om de beveiliging te verbeteren of een feedbacksysteem te implementeren.

Want dat zou belachelijk zijn, toch?

Fijn 2020!

Rens van der Vorst is technofilosoof, hoofd IT Innovatie bij Fontys en auteur van 'Appen is het Nieuwe Roken' .

Reacties 1 - 3 (3)
Bedankt voor uw bericht.
Jacqueline Nieskens
10
January
2020
Lol! Ik fantaseer ook altijd over wat ik ga doen met zoveel miljoen, maar deze opties waren nog niet in mij opgekomen.
Een carnavals hit vind ik een super goed idee, maar dan wel in het Limburgs, een 'Vastelaoves leedje' noemen we dat. Zal het onthouden, wie weet, vandaag is weer een trekking!
Succes :)
CB
10
January
2020
Met 30 miljoen zou ik:
- Investeren in m'n eigen toko;
- Investeren in Freedom Internet, want ja - internetpionier XS4ALL wordt kaltgestelt;
- Investeren in voorzieningen voor kwetsbare mensen;

... En uiteraard een appeltje voor de dorst achter de hand houden.

En verder vind ik je nog steeds sympathiek. Mag best een keertje, zo'n column. Toch?
Cindy
10
January
2020
"Ik zou spelers kopen van Willem II en ze naast me bij NAC op de tribune zetten." Ik las je columns altijd met plezier maar ik vind je opeens een stuk minder sympathiek. Hoop dat ik ooit die miljoenen win.... ;-)
Rens
10
January
2020
De kift, louter de kift....