Eindhoven,
13
november
2019
|
14:55
Europe/Amsterdam

Wat doet die parkeerautomaat hier?

De automobilisten op campus Rachelsmolen is het vast wel opgevallen: de nieuwe parkeerautomaten. Fontys voert vanaf januari voor het eerst betaald parkeren in op deze locatie in Eindhoven. De precieze datum wordt nog bekendgemaakt. Studenten, medewerkers en bezoekers van Fontys hoeven niks te vrezen.

Bewoners en bezoekers van de campus kunnen op vertoon van hun Fontys-pas of door nummerbordherkenning gratis terecht in de Nieuwe parkeerautomaat op Rachelsmolenparkeergarage. De automaat is namelijk bedoeld voor bezoekers die hier niet werken of studeren.

De slagbomen zijn onderdeel van het nieuwe parkeermanagementsysteem. “Dit is bedoeld voor een fijne en veiligere campus”, zegt de woordvoerder van dienst Huisvesting & Facilitair. “We kijken naar een efficiënte bereikbaarheid. We gaan niet alleen slagbomen plaatsen, maar gaan ook bijhouden hoeveel auto’s de campus op- en afrijden. Op deze manier kunnen we de parkeerdruk meten.”

De parkeergarage van Rachelsmolen kun je alleen binnen via de nieuwe ingang bij poort 7. De reden hiervoor is veiligheid, zodat de auto’s niet van twee kanten komen. De parkeerprijs wordt nog vastgesteld, maar het dagtarief wordt volgens de communicatieadviseur waarschijnlijk 7,50 euro. Op de andere campussen van Fontys kun je gratis parkeren, ook al ben je niet van Fontys. [Kasper Wienk]