Eindhoven,
28
februari
2024
|
09:30
Europe/Amsterdam

Op de trap

Wat gebeurt er in de honderden verschillende lokalen en ruimtes van een campus? In deze rubriek worden de krochten van Fontys opgezocht, worden deuren die normaal gesloten blijven geopend en vertellen zowel medewerkers als studenten wat zij in een bepaalde ruimte aan het doen zijn.

Boilerplate

Wie: Sariel Hathie
Wat: facilitair medewerker
Waar: Fontys HRM en Toegepaste Psychologie, Witte Dame

“Verstopte toiletten, kapotte verlichting, lekkages. Je kunt het zo gek niet bedenken, als er iets kapotgaat in het gebouw, dan krijg ik daarover bericht. Wanneer ik het niet zelf kan oplossen, dan schakelt ons technisch cluster een extern bedrijf in."

Ik was eigenlijk beveiliger voor Fontys, maar dit instituut kon niemand vinden voor de dienst Huisvesting en Facilitaire Zaken. Daarom werden we als beveiligers ook ingezet om de taken die hierbij horen op te pakken. Op deze manier ben ik erin gerold. 

In het begin was ik helemaal niet handig. Dingen repareren en oplossingen bedenken, dat heb ik hier geleerd: van collega’s, maar vooral door zelf te doen. Als je iets een paar keer gedaan hebt en het lukt, dan durf je steeds meer.  Ik pakte steeds makkelijker dingen op en werd handiger. Ik ben ook een van de ploegleiders van de bhv'ers. Wat ik bijvoorbeeld wel eens meemaak, is dat studenten flauwtes krijgen omdat ze niet op tijd eten. Dan ben ik er om ze te helpen. 

Het mooie aan dit werk? Ik krijg veel waardering van studenten en medewerkers. Ze weten me te vinden. Pas nog had ik een kaart gekregen met een bedankje erop. Ik vind het fijn als mensen zich hier thuis voelen. Ik zie het ook als iemand niet lekker in zijn vel zit, dan vraag ik hoe het gaat. Ik probeer mensen positief te motiveren. Als er echt iets aan de hand is, hebben ze natuurlijk meer hulp nodig, maar meestal is een praatje genoeg." [Marieke Verbiesen]

Reageren kan hieronder. Eenmaal gepubliceerde reacties worden niet verwijderd

Reacties 1 - 4 (4)
Bedankt voor uw bericht.
Esther
01
March
2024
en natuurlijk sluit ik me ook aan bij de woorden van Patries, je staat altijd voor ons, de studenten en de docenten klaar!
Patty
01
March
2024
Wat ontzettend terecht dat jij in het zonnetje gezet wordt Sariel! Dankjewel voor je betrokkenheid bij onze studenten en dat je voor ons allemaal klaar staat met altijd een glimlach op je gezicht! Je bent een topper!
Maryam
01
March
2024
Wat leuk Sariel!
Ik sluit me aan bij Patries, we zijn heel blij met jou als collega :-)
Patries Raaymakers
28
February
2024
Sariel, Wat een leuke verassing om jou in BRON te zien staan. Wij werken nu al een jaar samen met veel plezier. Jij bent een echte topper, staat voor iedereen klaar, altijd vriendelijk en spontaan. jij blijft altijd rustig (ook in BHV gevallen). echt heel fijn een collega te hebben zoals jij