door Marieke Verbiesen,
27
maart
2024
|
15:40
Europe/Amsterdam

Talentpunt

Wat gebeurt er in de honderden verschillende lokalen en ruimtes van een campus? In deze rubriek worden de krochten van Fontys opgezocht, worden deuren die normaal gesloten blijven geopend en vertellen zowel medewerkers als studenten wat zij in een bepaalde ruimte aan het doen zijn.

Boilerplate

Wie: Roos Tabor (27) 
Wat: coördinator Praktijkplaatsen 
Waar: Talentpunt, Fontys HRM & Toegepaste Psychologie, Eindhoven 
 

"Talentpunt van HRM en Toegepaste Psychologie is de linking pin tussen het werkveld, het onderwijs en de studenten. Wij spreken regelmatig het werkveld om te kijken of we een duurzame samenwerking kunnen aangaan, of er afstudeerprojecten liggen of er stageplekken zijn. Dat is belangrijk, want voor het prakrijkgerichte onderwijs hebben we heel veel projecten nodig. We koppelen studenten aan organisaties en andersom. 

Binnen Talentpunt ben ik Coördinator Praktijkplekken voor de opleiding Toegepaste Psychologie. Het allerleukste aan mijn werk vind ik studenten vooruit helpen.  Anderhalf jaar geleden ben hier zelf afgestudeerd, nu mag ik studenten helpen aan een mooie afstudeerplek. Vaak zijn wij het laatste redmiddel als het niet lukt om een geschikte plek te vinden.  

Ik ga met studenten in gesprek en probeer erachter te komen waar hun intrinsieke motivatie ligt. Zo heb ik laatst een afstudeerder, die graag met senioren wilde werken, gekoppeld aan een nieuwe organisatie die als doel heeft om de zelfstandigheid van senioren te vergroten.  Ook motiveer en inspireer ik studenten graag. Als dat lukt, krijg ik daar echt energie van.

Ik bel veel, maar als we een duurzame samenwerking aangaan, brengen we vaak ook een bezoek aan deze bedrijven en organisaties. Pas nog hebben we een rondleiding gehad bij de GGZ in Eindhoven. Niet alleen heel interessant, maar ook nuttig, omdat we er dan goed over kunnen vertellen richting onze studenten." 

Reageren kan hieronder. Eenmaal gepubliceerde reacties worden niet verwijderd

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.