Eindhoven,
24
mei
2023
|
11:00
Europe/Amsterdam

Wat doe jij hier: radiostudio

Wat gebeurt er in de honderden verschillende lokalen en ruimtes van een campus? In deze rubriek worden de krochten van Fontys opgezocht, worden deuren die normaal gesloten blijven geopend en vertellen zowel medewerkers als studenten wat zij in een bepaalde ruimte aan het doen zijn.

Boilerplate

Wie: Ger van Besouw
Wat: praktijkdocent audio
Waar: de radiostudio in MindLabs

“De radiostudio is eigenlijk gewoon een leslokaal en bestaat uit twee ruimtes, waarvan dit het techniekgedeelte is. Hier worden radioprogramma’s en podcasts opgenomen. Tijdens een opname zijn we met minimaal vier man sterk. Een van hen is de regisseur, een zorgt voor het draaiboek, een bedient de camera’s en ik zit achter de knopjes. 

De studenten zitten aan de overkant in de presentatieruimte. Vaak presenteert een van hen de show en zitten er live gasten in de studio. Maar we kunnen vanuit de techniekruimte ook mensen inbellen via Teams of de telefoon.

Het is natuurlijk de bedoeling dat wij studenten opleiden met een systeem dat ze op hun stage of toekomstige werkplek tegen gaan komen, en dus werken we met hetzelfde systeem als alle andere radiostudio’s tegenwoordig hebben. Hiermee kunnen we van alles doen, van achtergrondruis weghalen tot fragmenten knippen en van geluidsvolumes aanpassen tot het instarten van deuntjes. 

Het is helaas niet zo dat ik hier de hele dag radio zit te maken. Was dat maar waar. Ik ben een groot deel van de dag bezig met voorbereidingen.” [Karen Luiken]

Reageren kan hieronder. Eenmaal gepubliceerde reacties worden niet verwijderd

Reacties 1 - 1 (1)
Bedankt voor uw bericht.
Rene van de Kolk
11
March
2024
Goedemiddag, graag zou ik in contact komen met Fontys Hogeschool met Ger van Besouw.
Dit in verband met de wens voor een artikel voor Av & Entertainment Magazine.
In afwachting van uw reactie,

met vriendelijke groet,
Rene van de Kolk
www.bluehousemedia.nl
rene@bluehousemedia.nl
06-10206086