Eindhoven,
13
december
2023
|
11:34
Europe/Amsterdam

Ivoren toren?

Wat gebeurt er in de honderden verschillende lokalen en ruimtes van een campus? In deze rubriek worden de krochten van Fontys opgezocht, worden deuren die normaal gesloten blijven geopend en vertellen zowel medewerkers als studenten wat zij in een bepaalde ruimte aan het doen zijn.

Boilerplate

Wie: Arian Steenbruggen
Wat: lid college van bestuur 
Waar: Campus Rachelsmolen

"Dit een ivoren toren? Welnee! De kantoren van het college van bestuur bevinden zich boven het working lab van Fontys Economie en Communicatie (FEC), dat uitkijkt over campus Rachelsmolen. We zitten tussen R3 en R4, met een doorloopbrug naar R5, midden op een kruispunt.  Door deze centrale ligging zijn we als college van bestuur juist heel benaderbaar voor medewerkers en studenten. Iedereen kan gerust langskomen en een kopje koffie komen drinken. 

Ik ben sinds september vorig jaar lid van het college van bestuur en heb onderwijs en onderzoek in mijn portefeuille. Vandaag heb ik een aantal afspraken hier op kantoor, ik ga ook nog voor afspraken de deur uit, onder andere naar het Catharina Ziekenhuis om het over samenwerking te hebben. En ik spreek iemand van de TU Delft over samenwerking op het gebied van energietransitie. Mijn dagen zijn vaak gevuld met veel afspraken. 

Voor Fontys werkte ik bij de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek, NWO. Ik kom dus uit de universitaire wereld. Het hoger onderwijs bij Fontys vind ik heel inspirerend. Er werken ongelofelijk veel betrokken mensen in een heel breed spectrum. Wat ik heel fijn vind is dat er een minder formele hiërarchie is dan op de universiteit. Hier wordt meer gewerkt op basis van gelijkheid, toegankelijker en open." [Marieke Verbiesen]

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.

Reageren kan hieronder. Eenmaal gepubliceerde reacties worden niet verwijderd