Tilburg,
31
januari
2024
|
09:51
Europe/Amsterdam

Impresariaat Kunsten

Wat gebeurt er in de honderden verschillende lokalen en ruimtes van een campus? In deze rubriek worden de krochten van Fontys opgezocht, worden deuren die normaal gesloten blijven geopend en vertellen zowel medewerkers als studenten wat zij in een bepaalde ruimte aan het doen zijn.

Boilerplate

Wie: Rhiannon Coolen (28)
Wat: projecteleider Impresariaat Kunsten
Waar: Fontys Academy of the Arts in Tilburg

"Samen met zo’n 75 personen solliciteerde ik zes jaar geleden op een baan bij Impresariaat Kunsten. Ik was nog jong en had nog niet veel ervaring. Toch mocht ik beginnen. Via Impresariaat Kunsten kunnen bedrijven en organisaties talentvolle studenten en alumni van Fontys Academy of the Arts boeken voor een event. Zo kunnen studenten al tijdens hun studie ervaring opdoen en een netwerk opbouwen. Het gaat altijd om betaalde opdrachten, zodat ze ook het culturele ondernemerschap onder de knie krijgen.

Studenten kunnen zich vrijblijvend inschrijven en dan komen ze met hun persoonlijke portfolio op de website te staan. Een eigen profiel maken, vinden ze vaak nog niet zo gemakkelijk. Ze zijn ontzettend goed en gedreven in de kunstrichting waar ze voor studeren, maar kunnen vaak nog extra hulp gebruiken om zichzelf goed in de markt te zetten. Daar ondersteunen we ze graag mee. Wanneer ze na hun studie als professional in het werkveld aan de slag gaan leren ze dit ook, maar op deze manier krijgen ze de ruimte om in een veilige en vertrouwde omgeving alvast de juiste ervaring op te doen. 

Naast mijn werk voor het impresariaat, ben ik actief in het evenemententeam van Fontys Academy of the Arts. Dat heeft voordelen: mijn werk als projectleider speelt zich veelal extern af en met het evenemententeam ben ik vooral intern gericht, waardoor ik vaak snel kan schakelen. Januari en februari zijn relatief rustig, december is de drukste maand. Ik ben regelmatig ook 's avonds en in het weekend bereikbaar of aan het werk. Die afwisseling en flexibiliteit vind ik heel leuk, maar ik moet er wel voor waken dat privé en werk niet teveel door elkaar gaan lopen."  [Marieke Verbiesen]

Reageren kan hieronder. Eenmaal gepubliceerde reacties worden niet verwijderd

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.