Eindhoven,
25
oktober
2023
|
10:58
Europe/Amsterdam

GreenTechLab

Wat gebeurt er in de honderden verschillende lokalen en ruimtes van een campus? In deze rubriek worden de krochten van Fontys opgezocht, worden deuren die normaal gesloten blijven geopend en vertellen zowel medewerkers als studenten wat zij in een bepaalde ruimte aan het doen zijn.

Boilerplate

Wie: Daniel Rateike en Jev Kuznetsov
Wat: docentonderzoeker en externe projectpartner
Waar: GreenTechLab in Venlo

“Het GreenTechLab is een kenniscentrum binnen Fontys. We zijn begonnen met het agrarische veld. Grotendeels zijn we daar nog steeds mee bezig, maar we doen ook andere dingen. We zijn inmiddels flink gegroeid en houden ons ook bezig met bijvoorbeeld logistieke zaken.

We draaien subsidieprojecten samen met partnerbedrijven in de buurt, werken samen met het onderwijs, hebben stagiairs en afstudeerders en draaien een minor over High Tech Agrosystems, genaamd A-Systems. Kortom het is heel breed wat we allemaal doen.

Een van de projecten waar we momenteel druk mee zijn, is de robot die je hier ziet. We hebben een tijdje geleden een robotplatform gemaakt waarmee we verschillende testen en projecten kunnen doen. Op dit moment zijn we dit platform aan het upgraden met een RTK-GPS. Dat is een heel nauwkeurige gps-positionering waarmee we ook buiten tot op de centimeter nauwkeurig kunnen rijden.” [Karen Luiken]

Reageren kan hieronder. Eenmaal gepubliceerde reacties worden niet verwijderd

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.