Tilburg,
01
februari
2023
|
10:39
Europe/Amsterdam

De facilitaire dienst

Wat gebeurt er in de honderden verschillende lokalen en ruimtes van een campus? In deze rubriek worden de krochten van Fontys opgezocht, worden deuren die normaal gesloten blijven geopend en vertellen zowel medewerkers als studenten wat zij in een bepaalde ruimte aan het doen zijn.

Boilerplate

Wie: Ahmet Dede
Wat: werkvoorbereider
Waar: dienst huisvesting, Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg

“Ik heb net een grote kar met producten aangenomen van de leverancier van de koffieautomaten. Dat hoort eigenlijk helemaal niet bij mijn werk als werkvoorbereider. Maar de man had het druk en dan spring ik graag bij. Ik werk al 18 jaar op Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Destijds ben ik begonnen als stagiair beveiliging. Daarna ben ik doorgegroeid naar de functie van eerste conciërge, zo heette dat toen nog. Van een leidinggevende functie heb ik een stapje teruggedaan, en nu doe ik het als werkvoorbereider iets rustiger aan. 

Ophouden of ergens anders gaan werken, nee, daar denk ik niet aan. Ik vind mijn werk geweldig. We hebben een klein, gezellig team, en mijn werk is heel afwisselend. We zitten enigszins verstopt in een kantoor achter de receptie, maar je vindt me overal in het gebouw. Ik help mijn collega's graag mee. De ene keer richt ik een lokaal in voor een examen, een andere keer bestel ik nieuwe meubels en laat ik de oude afvoeren. 

Kortom, ik zorg dat alles op rolletjes loopt. Ik houd van de sfeer op de academie, die is ontspannen en gezellig. Er is altijd leven. Overal klinkt muziek, er wordt gezongen. Elke dag is anders.” [Marieke Verbiesen]

Reacties 1 - 1 (1)
Bedankt voor uw bericht.
Marijke Trienekens
06
February
2023
Zo'n leuke nieuwe rubriek dit!