Sittard,
08
maart
2023
|
09:15
Europe/Amsterdam

Een rondleiding

Wat gebeurt er in de honderden verschillende lokalen en ruimtes van een campus? In deze rubriek worden de krochten van Fontys opgezocht, worden deuren die normaal gesloten blijven geopend en vertellen zowel medewerkers als studenten wat zij in een bepaalde ruimte aan het doen zijn.

Boilerplate

Wie: Viktor, teamleider van de beveiliging, en Carolien, coördinator van de facilitaire dienst
Wat: Victor geeft Carolien een rondleiding
Waar: het Fontysgebouw aan de Monseigneur Claessensstraat in Sittard 

"Ik laat aan Carolien zien hoe we onze sluitrondes doen. Waar anderen niet op letten, daar letten wij wel op. We kijken bijvoorbeeld of de mindervalidetoiletten leeg zijn of de ramen dicht zijn, de elektrische kasten op slot zitten of er geen vogels het gebouw in kunnen. We moeten ervoor zorgen dat het pand netjes wordt afgesloten.

In de jaren dat ik hier nu werk, heb ik nog nooit gekke dingen gezien. Het meest vreemde was een tros ballonnen. Die hing aan het plafond en moesten we beneden zien te krijgen. Was dat niet gelukt, dan had er een bewegingsmelder af kunnen gaan en werden er ’s nachts mensen wakker gebeld.

De laatste les in het Fontysgebouw loopt om half tien in de avond af. Een kwartier later starten we met onze sluitingsronde. Om kwart over tien zetten we het alarm aan en kunnen we naar huis. De volgende ochtend gaat het gebouw om kwart over zeven weer open." [Karen Luiken]

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.