Tilburg,
16
februari
2023
|
09:33
Europe/Amsterdam

De regiekamer

Wat gebeurt er in de honderden verschillende lokalen en ruimtes van een campus? In deze rubriek worden de krochten van Fontys opgezocht, worden deuren die normaal gesloten blijven geopend en vertellen zowel medewerkers als studenten wat zij in een bepaalde ruimte aan het doen zijn.

Boilerplate

Wie: Daan Vries 
Wat: onderwijsassistent (en onofficieel ook af en toe docent) 
Waar: de regiekamer in het kersverse MindLabs-gebouw

“We staan nu in de regiekamer, de televisiestudio zit in de ruimte hiernaast. Hier kunnen studenten Journalistiek allerlei opnames maken, zoals televisie-, radio-, of green screen-opnames. 

Ik beheer deze ruimte samen met twee andere collega’s. We doen het onderhoud zodat alles blijft werken, en we regisseren tijdens uitzendingen van studenten. We leggen uit wat ze moeten doen en sturen technisch alles aan. De studenten zijn zelf verantwoordelijk voor de uitzendingen en eindredactie. 

Momenteel moet alles nog op gang komen. We zitten hier pas een week en moeten de boel daarom nog inprogrammeren. Na de carnavalsvakantie zou alles moeten gaan lopen.

In het vorige gebouw van Fontys Journalistiek hadden we ook een studio, maar die was veel minder geautomatiseerd. Nu kunnen studenten online een draaiboek maken die wij hier vervolgens koppelen. Voorheen moesten ze met een harde schijf of USB langskomen. Of het bevalt? Ik vind het supergaaf.” [Karen Luiken]

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.